BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elítéltek két embert a Quaestor-ügyben

Első fokon elítélek két vádlottat a Quaestor-ügyben közokirat-hamisításért.

Nem jogerősen elítélt a Fővárosi Törvényszék két vádlottat a Quaestor-ügyhöz kapcsolódó közokirat-hamisítás ügyben – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Elítélték a a Quaestor cégcsoport egyik tulajdonosát közokirat-hamisítás miatt.

Az egyik vádlott a Quaestor cégcsoport résztulajdonosa, aki a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és a Quaestor Invest Kft. képviseletét a valós irányítás tényleges átadása nélkül, színleg más személyre ruházta. A stróman vállalta, hogy ügyvezetőként és vezérigazgatóként jegyezzék be a közhiteles cégnyilvántartásba, noha ehhez nem volt képzettsége. Ráadásul a stróman büntetett előéletű volt, aminek következtében a tisztsége létre sem jöhetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival szemben közokirat-hamisítás bűntette, valamint annak kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A bejegyzett képviselőt hamis magánokirat felhasználásával is megvádolták.

A cégtulajdonost 250 óra közérdekű munkára, a strómant 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyészség a tulajdonossal szemben felfüggesztett, társa ellen végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett a vádhatóság közlemény szerint.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.