BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: több százezer munkahely a tét

Nemcsak a növekedés fenntartása, de a magyarországi munkahelyek megőrzése szempontjából is fontos az együttműködés Kínával.

A magyar megközelítés az Egy út, egy övezet kezdeményezés kapcsán azon alapul, hogy a magyar gazdaság alapját az autóipar jelenti – közölte szerdán Hongkongban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kezdeményezés éves értekezletén tartott panelbeszélgetésen.

Szijjártó Péter Facebook
Fotó: Borsos Mátyás / Szijjártó Péter / Facebook

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar ipari termelés 30 százalékát adja az autóipar, ám ez még a hagyományos autóipart jelenti, ahol több százezer embert foglalkoztatnak. Ezért 

ha ezeket a beruházásokat nem tudjuk lecserélni az autóipar új korszakának beruházásaival, ezek a munkahelyek elvesznek.

Ezért a kínai beruházások Magyarországra csábítása nemcsak a növekedés fenntartása, de a munkahelyek megőrzése szempontjából is elengedhetetlen. Az együttműködésünk jelentősége Kínával ezért napról napra nő – tette hozzá Szijjártó.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.