BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgatót neveztek ki a Budapesti Metropolitan Egyetem élére

Wenczel Richárd veszi át a 14 év után távozó Tóth Ágnestől a METU vezérigazgatói székét.

Wenczel Richárdot nevezték ki a Budapesti Metropolitan Egyetem vezérigazgatójának. Wenczel a Deloitte Hungarytől igazol át a METU-hoz.

Fotó: Budapesti Metropolitan Egyetem

Wenczel az egyetemi életet jól ismerő, sok menedzseri tapasztalattal rendelkező szakember. Célja, hogy az egyetem megkezdett munkájára építve javítsa a METU nemzetközi versenyképességét. Ehhez az oktatás minőségének javítását tartja a legfontosabbnak, ehhez pedig szerinte fejlesztésekre van szükség.

A METU-t Közép-Európa legismertebb és leginnovatívabb magánegyetemévé tervezi változtatni, illetve a hazai felsőoktatásban vezető szerepet szán neki.

Tóth Ágnes, az egyetem leköszönő vezérigazgatója szeptember 23-án adja át a tisztségét Wenczel Richárdnak. Tóth a nyáron hozta meg azt a döntést, hogy más területen képzeli el a jövőjét. Az egyetem vezetői, oktatói és hallgatói köszönetet mondtak az eddigi munkájáért. Tóth Ágnes 14 éven keresztül dolgozott a METU fejlesztéséért és növekedéséért.

A nem modellváltó egyetemeken teljes a nyugalom Erasmus-ügyben – sőt, még kis haszon is kinézhet a jövő évi felvételiken

A hamarosan kezdődő 2023–2024-es tanév elvben még rendben lemegy mindenhol, a jövő a nagy kérdés az Erasmus szempontjából. Az öt állami fenntartásban maradt egyetemnek nem lesz izgulnivalója, hiszen már a tervezett diákszámaik és a hozzárendelt eurók is nyilvánosak, sőt, a szerződéseket is meg lehet kötni. A modellváltó intézmények eközben aggódhatnak tovább, hogy mikor egyezik meg az Európai Bizottság és a magyar kormányzat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.