BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vegyesen mozgott a forint szerda reggel

Az euró fél hétkor 383,93 forintra gyengült a kedd kora esti 384,10 forintról.

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre a kedd kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

money, forint, pénz, mnb, összeg,befektetés,kamat
Fotó: Getty Images

Az euró fél hétkor 383,93 forintra gyengült a kedd kora esti 384,10 forintról.

A svájci frank jegyzése 403,04 forintról 403,68 forintra nőtt, a dollár pedig 362,70 forintról 363,06 forintra drágult.

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,0593 dollárról 1,0576 dollárra gyengült.

Tegnap a lengyel zlotyi húzta magával a forintot

Nagyot erősödött a zloty a dollárral szemben a vasárnapi lengyel országgyűlési választást követő exit pollok megjelenése óta, a pozitív lendület pedig a forintra is átragadt. A lengyel deviza a zöldhasúval szemben több mint 2 százalékot menetelt, míg a forint ugyanezen a fronton 1,1 százalékos erősödésre volt képes kedd estig.

A piaci körképet elnézve kijelenthető, hogy a befektetők szemében egyértelműen kedvezően alakult a választás: a legtöbb voksot ugyan a szélsőjobboldali kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) szerezte meg 35,6 százalékos szavazati aránnyal, lehetséges kormánykoalíciós partnere, a Konföderáció csupán 7,15 százalékot gyűjtött be, ezzel pedig gyakorlatilag egyértelművé vált a kormányváltás ténye, mivel a baloldali, Donald Tusk vezette csoportosulás 53,5 százalékon zárt, megfosztva ezzel Morawieckiéket a kormányzáshoz szükséges parlamenti többségtől.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.