BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégis lebonthatják a Magyar Rádió régi épületet Józsefvárosban

Ismét kiadta a Pest Vármegyei Kormányhivatal a bontási engedélyt a Magyar Rádió egykori épületére. A terültet odaígérték a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek, hogy új campust építhessen, azonban Józsefváros önkormányzata megpróbálta elgáncsolni a tervet. Az önkormányzat közmeghallgatást tartott a Palotanegyed sorsáról, a helyiek pedig nem örülnek a változásoknak.

Továbbra is zajlik a csörte a Magyar Rádió volt épületének ügyében. Az épület lebontása néhány éve terítéken van, hogy a helyén megépülhessen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusa.

Fotó: Róka László / MTI

A Palotanegyedben lakók azonban ellene vannak az átalakításnak. Sokan aggódnak, hogy a bontás és az építkezés milyen hatással lenne az életükre, mások pedig a terület túlzott beépítését kifogásolják. Vannak olyan vélemények, amelyek magát a Magyar Rádió régi épületét védenék, mondván, hogy az történelmi jelentőségű, és az elbontása hiba lenne. 

A helyi civileknek az sem tetszett, hogy bár ők laknak a területen, a véleményüket senki nem kérte ki az átalakításokról 

írta meg az Építészfórum.

A Pest Vármegyei Kormányhivatal november 23-án kiadta az építési engedélyt, de a VIII. kerületi önkormányzat végül ideiglenes védelem alá helyezte az épületet. Józsefváros próbálkozására a kormány is reagált, olyan kormányrendeletet fogadtak el, amely megakadályozza, hogy a kiemelt állami beruházásokat a helyi önkormányzatok ideiglenes védelemmel hátráltassák. 

Azóta a kormányhivatal ismét kiadta a bontási engedélyt az épületre.

A fiatalok tévé és rádió helyett a streaminget és a podcastokat választják

A 13. év a fordulópont, a fiatalok ekkoriban kezdik el inkább az internetet használni a tévé és a rádió helyett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.