BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új üzemanyagár-információs rendszert alakít ki a Magyar Ásványolaj Szövetség

Az árinformációs rendszerre azért van szükség, mert egyre gyakrabban jelennek meg ellentmondó híradások az üzemanyagárakkal kapcsolatban.

Üzemanyagár-információs rendszer kialakításán dolgozik a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), a fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat – közölte a szervezet.

B63X263620221207 TatabányaVége az üzemanyag árstopnak. Benzinkút  Tankolás Fotó: Flajsz Péter FP   24 Óra  HUSZ
Fotó: Flajsz Péter /  24 Óra

A közleményben a szövetség ismertette: a mintegy 2000 hazai üzemanyagtöltő állomás több mint felét a MÁSZ tagvállalatai üzemeltetik. Ezeken a kutakon történik a benzin 75, valamint a dízel termékek csaknem 70 százalékának kiskereskedelmi értékesítése.

A MÁSZ kiemelte, hogy egyre gyakrabban jelennek meg sokszor egymásnak is ellentmondó híradások a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árak alakulásáról, azok elhelyezkedéséről a régiós piacokkal történő összevetésekben. Egy, a piacra jellemző átlagos kiskereskedelmi ár meghatározása rendkívül összetett feladat, az árképzés tulajdonosi döntés, változása akár napi szinten bekövetkezhet.

A MÁSZ a szükséges adatok rendelkezésre állása, azok korrekt régiós összevethetősége érdekében dolgozik az üzemanyagár-információs rendszer kialakításán.

A szervezet tagjainak (hazai és nemzetközi olajvállalatok) operatív adatait feldolgozó fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat – közölték.

A korrekt tájékoztatás, az elérhető legpontosabb adatok elengedhetetlenek annak bemutatására és megerősítésére, hogy a MÁSZ elkötelezett egy olyan hazai üzemanyagárszint fenntartásában, amely nemzetközi összevetésben is biztosítja a régiós középmezőnyhöz való tartozást a rendkívül hektikus és kiszámíthatatlan kőolaj világpiaci háttér ellenére is – hangsúlyozta közleményében az ásványolaj szövetség.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.