Az idősebb korosztály tagjainál kiemelt szempont, hogy nyugdíjas éveiket nyugalomban, biztonságban töltsék, hiszen ilyenkor már talán kicsit kevesebb az energia arra, hogy a felmerülő problémákat saját erőből megoldhassák – mondta a Világgazdaság lakásbiztosítási kampányról szóló vidcastsorozatának hatodik részében Bara Ágnes, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szakértője.

Unrecognizable,Female,Expressing,Care,Towards,An,Elderly,Lady,,Hugging,Her
Fotó: Shutterstock

Hozzátette: ennél a korosztálynál már szükséges egy pici buzdítás – akár pont a gyermekeik részéről –, hogy megvizsgálják a meglévő biztosítási szerződésüket, hiszen ők már sokszor nehezen szánják rá magukat erre, fölösleges procedúrának tartva ezt az egészet. Azzal együtt pedig, hogy nagyon sok idős ember már meglepően otthonosan mozog az online világban, a többségük számára szükséges lehet valamilyen segítség, érkezzen az akár valamelyik segítőkész rokontól, akár egy biztosítási tanácsadótól.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy az idősebb korosztály lakásbiztosításainál az alulbiztosítottság a szokottnál is gyakoribb jelenség lehet, hiszen az ő esetükben nem ritkák a 10-15, de akár a 30 évvel ezelőtt kötött szerződések sem, amelyek feltételei már egyáltalán nem tükrözik a mai viszonyokat. 

Ez a kampány tehát mindenképpen fel kell hívja a figyelmet arra is, hogy leporoljuk az érintetlenül álló lakásbiztosítási szerződéseket, és foglalkozzunk velük

– emelte ki Bara Ágnes.

A szakértő emellett beszélt azokról a káreseményekről is, amelyek ezt a korosztályt gyakrabban érintik. Utóbbiak egy része a korból adódó szórakozottsághoz, feledékenységhez kötődik: ilyen lehet például egy nyitva felejtett ablak okozta beázás, üvegtörés. Az idősebbekre szintén jellemző, hogy kisállatokat – kutyát, macskát – tartanak, amelyeknek az esetleges betegsége, illetve annak megfelelő ellátása súlyos összegekbe kerülhet. Éppen ezért a kisállatot tartó időseknek feltétlenül érdemes az ilyen helyzetekben védelmet kiegészítő biztosítást is kötniük.

 

Vidcastsorozatunk legfrissebb epizódját itt tekintheti meg:


A sorozat korábbi részeit, illetve a lakásbiztosítási kampányról szóló cikkeinket itt találja meg.