BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lánykérésre készülhet, aki ide utazik: toplistázták a legnépszerűbb helyeket

Egyre több férfi nyaralás közben kéri meg szerelme kezét, erre utal a Google statisztikája, miszerint 2023-ban 88 százalékkal többen kerestek rá az ezt sejtető szókapcsolatokra, mint egy évvel korábban. A tökéletes helyszín megválasztásához nyújthat segítséget az a speciális kutatás, amelynek keretében a Weloveholidays utazási szolgáltató az Instagram-bejegyzéseket elemezve állította fel a legmenőbb helyszínek listáját.

Nemcsak a legénybúcsú és a lánybúcsú, majd a nászút, hanem már a lánykérés helyszíne is turisztikai jelentőséggel bír, hiszen egyre többen külföldi utazáshoz kapcsolják az életre szólónak szánt kérdés feltevését, amit a közösségi médiában posztolni már úgyszólván elmaradhatatlan.

Couple,Near,Eiffel,Tower,In,Paris,,Romantic,Kiss
Nem Párizs vezeti a toplistát, bár lehet, hogy a nem posztolt lánykérésekét mégis / Fotó: Shutterstock

A Turizmus.com szúrta ki a Weloveholidays utazási szolgáltató Instagram-elemzések alapján felállított európai toplistáját a legnépszerűbb lánykérési helyszínekről. 

A témával kapcsolatos hashtageket tartalmazó Instagram-posztok nyomán felállított rangsorban szereplő első három régió, illetve település mindegyike 

200-300 ezer Instagram-bejegyzéssel foglal helyet az élmezőnyben. 

A listán a dobogósok után következő települések többsége is még százeres nagyságrendű említéssel került be a legnépszerűbbek közé. A tizedik helyre került helyről is 58 ezer poszt tanúskodott tavaly az ott elhangzott igenekről, ami legalább ennyi vendégéjszakát jelenthet az adott helyen és környékén. 

Varenna,Old,Town,-,Scenic,Sunset,View,In,Como,Lake,
Az élboly közepén szereplő Comói-tó / Fotó: Shutterstock

És akkor lássuk a listát, hogy melyek 

a legkedveltebb lánykérési helyszínek Európában:

  1.  Toscana (Olaszország)
  2. Párizs (Franciaország)
  3. Santorini (Görögország)
  4. Mallorca, Spanyolország
  5. Ibiza, Spanyolország
  6. Comói-tó, Olaszország
  7. Barcelona, Spanyolország
  8. Provence, Franciaország
  9. Edinburgh, Skócia
  10. Szicília, Olaszország

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.