BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigantikus építőipari beruházást adtak át Budapest mellett

A Bayer Construct Zrt. fürdőszoba-összeszerelő üzemet létesített Sóskúton.

„A kormány a háborús időkben is azon dolgozik, hogy az építőipar hatékonyságát és versenyképességét növelni tudja” – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Bayer Construct Zrt. kapacitásbővítő beruházásának átadó ünnepségén, Sóskúton. A tárcavezető szerint az építőipar akkor tud húzóerőként működni a gazdaságban, ha nemcsak a teljesítményét növeli, hanem a hatékonyságát és versenyképességét.

 

A miniszter szerint munkaalapú gazdaság meghirdetésekor fontos szerepet szántak a beruházásoknak és a hozzá kapcsolódó építőiparnak. Felhívta a figyelmet, ennek a szemléletváltásnak köszönhetően mára 

Magyarország GDP-je megháromszorozódott, de reálértéken is bő 40 százalékkal haladja meg a 2010-es szintet.

Varga Mihály kiemelte, hogy az elmúlt négy nehéz év során a kormány megvédte Európa egyik legkiterjedtebb családtámogatási rendszerét, tovább megőrizte a korábban létrehozott 1 millió új munkahelyet is, majd rámutatott:

azóta a válság idején kibillent egyensúlyt is helyreállítottuk, az inflációt letörtük, és az idei év már a gazdaság újraindításának az éve lehet. 

A pénzügyminiszter emlékeztetett: az Európai Bizottság előrejelzése szerint jövőre hazánk az uniós növekedési rangsor élmezőnyében lehet, a nagy hitelminősítők továbbra is befektetésre ajánlják Magyarországot. Varga Mihály ismertette: a kormányzati támogatással megvalósított, összesen 14 milliárd forint értékű beruházással a Bayer Construct lehet Magyarország első olyan építőipari vállalkozása, amely az építkezések összes munkafolyamatát saját gépekkel tudja kivitelezni.

Pár hónap alatt elkészült a beruházás

A most átadott beruházást idén márciusban jelentették be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter társaságában. 

A Bayer Construct Zrt. fürdőszoba-összeszerelő üzemet létesített Sóskúton, ahol a cég telephelye is működik. 

A 15 milliárd forintos projektet az állam 6,6 milliárd forinttal támogatta, a bejelentés során az építőipari cég és az állam stratégiai megállapodást írt alá. 

A fővárosban több nagyberuházás kivitelezésében is részt vesz a Bayer Construct, ilyen a Bosnyák téren épülő új városnegyed, a X. kerületi Balance Garden, illetve a újbudai Elite Park.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.