BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsapott a NAV a cigicsempészekre, éles lőfegyvereket is lefoglaltak

Több mint kétszázmillió forint értékű csempészett cigarettát foglalt le a NAV Komárom-Esztergom vármegyében. A kilencvenezer doboz dohányáru egy része telephelyen, a maradék pedig kamionokba pakolt pénztárgépek közé volt elrejtve. A helyszínen engedély nélkül tartott éles lőszereket is találtak a nyomozók.

Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát pakolt három férfi, amikor rajtuk ütöttek a pénzügyőrök. Az elkövetők egy Komárom-Esztergom vármegyei település 3000 négyzetméteres telephelyén tartották a csempészárut.  

cigicsempész
Cigicsempészekre csapott le a NAV / Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A raktárban és a közelében parkoló kamionokon körülbelül harminc raklap fedőáruként szolgáló pénztárgép is volt. A gépek csomagolásának üres hézagaiban is cigarettásdobozokat talált a NAV. 

A raktárból, illetve a pénztárgépek csomagolásából lefoglalt 

csempészcigaretta összértéke meghaladta a kétszázmillió forintot.  

A törvénytelenül tárolt dohánytermékek mellett engedély nélkül tartott, hangtompítóval felszerelt lőfegyvert és éles lőszereket is találtak a nyomozók a helyszínen. 

A NAV közép-dunántúli nyomozói a NAV Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen csaptak le a férfiakra. Egy ember a drótkerítésen átugorva próbált elmenekülni az intézkedés elől, de sikertelenül. Mindhárom férfit őrizetbe vették, az ügyészség kezdeményezésére pedig letartóztatásukról döntött a bíróság.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.