BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nemzetgazdaságilag is kiemelt jelentőségű a Magyar-Szaúd-Arábiai Digitalizációs Klaszter

A frissen alakult klaszter célja, hogy fejlesszék a két ország bilaterális üzleti kapcsolatait, és eljuttassák a magyarországi know-how-t az Öböl-országok piacaira. Vállalati és nemzetgazdasági szinten is óriási potenciál van a Szaúd-Arábiában zajló fejlesztésekben – mondta a Világgazdaságnak Körömi János, a társulás egyik alapító tagja.

„Célunk, hogy értékes és tartós üzleti kapcsolatok keletkezzenek Kelet-Közép-Európa és a Közel-Kelet között” – mesélte a Világgazdaságnak Körömi János, a Clue PR ügyvezetője. Felidézte, hogy az alapítást követően a vállalatok vezetői a május 15-én megrendezett Magyar–szaúd-arábiai Üzleti Fórumon mutatkoztak be a közel-keleti régió számos kiemelkedő szakmai képviselőjének Rijádban.

SAUDI ARABIA – TECHNOLOGY – SYNC SUMMIT – RELEASE OF NEW DATA ON THE WORLDWIDE DIGITAL WELLBEING
nemzetgazdaság
Nemzetgazdaságilag is hasznosnak bizonyulhat a szaúd-arábiai üzleti fórum / Fotó: Hans Lucas via AFP

A rendezvényt Magyarország Szaúd-arábiai Nagykövetsége szervezte.

Óriási lehetőséget látunk Szaúd-Arábia közelmúltbeli és jelenleg is zajló fejlesztési folyamataiban, mind vállalati, mind nemzetgazdasági szinten, ezért szakértelmünket felhasználva kívánjuk elősegíteni a kapcsolatok fejlődését a közös előnyök mentén

– tette hozzá Körömi János társalapító.

Kiemelte, hogy a négy alapító vállalat összesen több mint száz képzett szakembert foglalkoztat, és közel ötven beszállító partner több száz további szakértőjének tudására támaszkodhat. Széles spektrumot fednek le nem csupán a digitális márkakommunikáció, hanem a termékek és szolgáltatások forgalmazása terén is. Azon kérdésünkre, hogy kikkel dolgoznak együtt a klaszter tagjai, elmondta: ügyfeleik között megtalálhatók közintézmények, kulturális és oktatási intézmények, alapítványok, turisztikai vállalatok, kiskereskedelmi és nagykereskedelmi cégek, pénzügyi szolgáltatók és gyártóvállalatok.

  • Az Oander 16 év tapasztalattal és több mint 500 sikeres projekttel elismert szereplő a kelet-közép-európai régióban, különösen a digitális kereskedelem és a gyártók számára készült portálprojektek terén.
  • A Digital Way több mint 10 éves tapasztalattal a digitális marketing minden területét lefedi, a vállalat szakemberei számos regionális és globális kampányt kezelnek, adatvezérelt és mesterséges intelligencia által generált megoldásokat használva.
  • A Clue PR évtizedes nemzetközi tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az új technológiák, a FinTech, a kiskereskedelem, az e-kereskedelem, az autóipar és az ingatlanpiac területén, erőssége pedig a teljes körű, 22 országban elérhető PR-szolgáltatás nyújtásában rejlik.
  • Az Infuze Technologies Kft. egyes ágazatai különböző innovatív technológiákkal támogatják a vállalkozások fejlesztési törekvéseit. Az Infuze Robotics 2018 óta foglalkozik ipari drónok disztribúciójával, képzésével, kutatásával és szervizelésével, 2022 óta pedig a Unitree robotkutyák, humanoid robotok és a Chasing víz alatti robotok hivatalos forgalmazója Közép-Európában.
nemzetgazdaság
üzleti fórum
szaúd-arábia
városliget
A Városligetben látták vendégül az egyik legnevesebb szaúdi okosváros-szakértőt / Fotó: Magyar-Szaúd-Arábiai Digitalizációs Klaszter

Az üzleti fórum után a társulás vendégül látta az egyik legnevesebb szaúd-arábiai okosváros- és ingatlanszakértőt a budapesti Városliget parkban.

Körömi János elmondta, hogy olyan hálózatot szeretnének kiépíteni, amely lehetővé teszi a magyar és a szaúd-arábiai digitalizációval foglalkozó vállalkozások számára, hogy

betekintést nyerjenek egymás piacainak működésébe, kultúrájába és üzleti gyakorlataiba, ezzel egyengetve az utat a hatékonyabb partnerségek felé globális és regionális téren egyaránt.

Ami jó a hazai vállalatoknak, az jó a nemzetgazdaságnak

Magyarország rijádi nagykövetsége fontosnak tartja, hogy a magyar cégek növeljék jelenlétüket az országban. Ennek egyik bevezető eszköze volt az üzleti fórum, amely – a párhuzamosan megrendezésre kerülő Magyar–Szaúdi Kormányközi Gazdasági Vegyesbizottság 4. ülésével összehangban – intézményi keretet biztosított a magyar vállalatoknak a felsőbb szinten történő bemutatkozásra, kaput nyitva a többi innovatív magyar vállalat külföldi terjeszkedése és fejlődése előtt.

A gyakorlatban érzékelték annak a megközelítésnek az eredményét, amelyet hazánk évek óta képvisel a keleti régiók irányában. A nyitottság nemcsak politikai irányvonal, hanem a gyakorlatban is kézzel fogható eredményekkel jár: sikeres diskurzust folytatnak a szaúdi felekkel, melyekhez

rijádi nagykövetségünk agilis munkatársai és a minisztérium csapata biztosította a hátteret

– fogalmazott Sárdi Attila, a Klaszter titkára és társalapítója.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.