BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

A kisgyerekesek kiköltöznének a kertvárosokba – a nőké a végső szó lakásvásárlásnál

A nőké a végső szó a lakásvásárlásnál, ők választanak ingatlant a családnak, és elsősorban ők vágynak kisgyerekkel kertes házba, miközben kiment a divatból a nagycsaládos együttélés, nem keresik a vevők a nagy hodályokat. A családbővülés kifejezetten meghatározó elem az ingatlanpiac alakulásában a szakértői tapasztalatok szerint.

A párok többségénél a nők választanak ingatlant a családnak, figyelemre méltó, hogy újra terítékre került fővárosból való kiköltözés is, miután zöld, kertvárosias környezetbe vágynak a kisgyermekes párok – összegezte a piaci tapasztalatokat a GDN Ingatlanhálózat közleményében.
 

nők
A végső szót a nők mondják ki a lakásvásárlásnál / Fotó: GDN Ingatlanhálózat

A nők hozzák az ingatlanvásárlásnál a végső döntést, lényegében ők mozgatják az ingatlanpiacot

– jelentett ki a GDN Ingatlanhálózat alapítója és tulajdonosa, Gadanecz Zoltán, akinek a megfigyelése sokévnyi tapasztalatot ölel át.

Vajon miért alakult ez így? 

A feminizmus térnyerése óta a nők jellemzően egyenlő félként szeretnének részt venni a közös élet megannyi területén. 

Huszonévesen még tökéletes a pároknak egy kis garzon is, hiszen szinte nincsenek otthon, szinte csak aludni és pihenni járnak haza. Később, amikor már családot alapítanának, megnövekszik az igényszint és a szükség is. 

A következő lépcsőfok a megfelelő ingatlan kiválasztása, ez a nő igényeinek kell hogy elsősorban megfeleljen, hiszen az elkövetkezendő időszakot, akár éveket is, ő fogja otthon tölteni a gyermekekkel. 

Ekkor játszik nagyon fontos szerepet a kert is, amely ma kulcsfontosságú kérdés a lakáskereső fiatalok körében. 

A nő igényei és döntései mentén vezet az út a kertes ház vásárlásához. 

A logikus dolgok mellett, árban, funkcióban és szobaszámban célszerű alkalmazkodni a női igényekhez – elemezte a helyzetet Gadanecz Zoltán ingatlanszakértő és tulajdonos, aki hozzátette, hogy természetesen a férfi támogatása is feltétlenül szükséges, hogy a döntés minden igényt kielégítsen. 

Közös döntés, de a család bővülése szükséghelyzet is / Fotó: GDN Ingatlanhálózat

Mint hangsúlyozta: a családbővülés kifejezetten meghatározó eleme a piac alakulásának, hiszen ha gyermek várható, nagyobb otthonra lesz szükség.

Origóponthoz ért a piac

A szakértő azt is elmondta, hogy ma az ingatlanpiac kiegyenlítődik, origóponthoz ért, kiegyensúlyozódtak az élethelyzetek.

A társadalom szintjén nincsenek túlkapások, hatalmas, többgenerációs házak, kifűthetetlen terek. Nem is keresik ezeket a hodályokat már – a GDN Ingatlanhálózat szakértői szerint.

Kiment a divatból a nagycsaládos együttélés, s hogy ez rossz vagy jó, nem számít, így van.

A nők egy, maximum két gyermeket akarnak. Az állam pedig most nem ígér a pároknak hatalmas támogatásokat sem, ezért limitált, meddig tudnak nyújtózkodni. Ez pedig egyfajta megfontoltabb, tudatosabb élettervezéshez vezet  – összegezte Gadanecz Zoltán.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.