BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Spago - bécsi szelet

Íme a legjobb rántott húsos helyek hazai toplistája – képgalériával

Önálló éttermi listát szentelt a Dining Guide a magyarok kedvenc ételének, szigorú tesztelés után állt össze a legjobb rántott húsos helyek listája, amelyen két ötcsillagos pesti szálloda étterme és a Michelin-kalauzból ismerős topéttermek is szerepelnek. A rántott hús a fine diningban is megkerülhetetlen étel, vasárnapi ebédek ikonikus fogása, papírtálcán és porcelántányéron szervírozva egyformán népszerű.

Ide menjünk, ha igazán jó rántott húsra vágyunk, ami kívül kellemesen ropogós, belül vajpuha és omlós – hangsúlyozzák a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szakértői, akik idén a legjobb rántott húst kínáló helyekről toplistát is készítettek.

Kollázs
A toplista első helyére került a Kollázs rántott húsa / Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz 

Papírtálcán vagy porcelántányéron egyaránt kínálják hazánk egyik legnagyobb kedvencét a rántott húst. A vasárnapi ebédek ikonikus főszereplőjét éttermekben is szívesen választják a vendégek.

A  klasszikus változatok mellett egyre többször találkozhatunk megújult verziókkal, különleges bundákkal és fűszerezésekkel, és elérkezett az idő, hogy a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz összeállításában a vendéglátóhelyek tesztelésénél a rántott hús külön figyelmet kapjon. 

Itt kaphatjuk a legjobb rántott húst

A Dining Guide Top 100 Étteremkalauz által összeállított lista budapesti és vidéki éttermeket egyaránt felsorakoztat, és a következőképpen alakult 2024-ben:

  • Kollázs Brasserie & Bar
  • Anyukám Mondta – Encs
  • Buja Disznó(k)
  • Déryné
  • Hableány – Badacsony
  • Kistücsök Food & Room – Balatonszemes
  • Rosenstein Vendéglő
  • Sauska 48 – Villány
  • Spago Budapest
  • Stand25 (cordon bleu)
  • MoszkvaTér (kijevi csirkemell)
ránott húsos
A  Kollázs belülről a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban / Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

 

Kollázs – Brasserie & Bar

A Four Seasons Hotel Gresham Palace a főváros egyik legimpozánsabb épületében működik. A szálloda étterme a casual hangulatot árasztó, francia stílusú Kollázs – Brasserie & Bar. A Kollázs alapvetően francia brasserie stílust visz, de ételválasztéka és alapanyag-használata magyar ételekkel is kiegészül. 

Mostanra érte el eddigi történetének legjobb, legerősebb formáját a Kollázs,

amely az elmúlt évben nagy változáson ment keresztül: ételkínálata letisztult, jobban igazodik a brasserie stílushoz. 

Anyukám Mondta – Encs

A Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérpár encsi étterme, 

az ikonikus Anyukám Mondta étterem mára az egyik legismertebb minőségi gondolkodású vidéki étterem Magyarországon. 

A gourmet bistro stílus jegyeket mutató olasz-magyar éttermet nem lehet az általánosan ismert kategóriákba sorolni. Az étterem, és az „encsi olaszok” story, a magas minőségi alapanyag fétis, a perfekcionista gondolkodású „precíz” konyhai filózófia, a helyhez és a történetükhöz igazított étlap összeállítása, az ételek  egyszerűsége, „a kevesebb néha több” filozófia jó arányérzékkel elkapott értelmezése együttesen jelentik az Anyukám Mondtát. Az étlap eklektikus kínálatát a tradicionális, de kortárs módon értelmezett olasz és magyar ételek alkotják.

Buja Disznó(k)

Bíró Lajos legendás disznóságaira épített, champagne kísérettel ellátott birodalma, ahol az újragondolt klasszikusok mellé otthonos hangulat is társul. A Buja Disznó(k) Budapest-szerte, sőt, szezonálisan Szigligeten is elérhetők.

 

rántott hús
A Buja Disznó(k) rántott húsa / Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

 

Déryné

Vibráló atmoszféra, kozmopolita hangulat, magával ragadó enteriőr, a fővárosi vendéglátós szcénában kiemelkedően professzionális, mégis közvetlen szerviz – legegyszerűbben talán így lehetne összefoglalni a Déryné lényegét. Az étteremtől elválaszthatatlan a tulajdonos, Kovács Kristóf személye, aki elkötelezett szenvedéllyel irányítja az éttermet. Legendás brunch- és reggelikínálata egyedülállóvá teszi a műfajban az éttermet, de legalább ilyen ismertek és népszerűek a pop-up vacsorák, amelyekhez a világot csapatukkal közösen körbejárva szerzik az inspirációkat. Élő zene, nyüzsgés, eklektikus étlap – egy lépéssel mindig mások előtt járnak, vendégeik pedig örömmel követik őket az izgalmas gasztronómiai utazásokon.

Hableány – Badacsony

A Hableány Badacsony turisztikai központjában található, ikonikus intézmény, amely 2019-ben újult meg üzemeltetőjének, az országosan ismert és elismert Laposa Borbirtoknak köszönhetően. Az épületkomplexum, amelyben a Hableány található, nem csupán egy faltól falig tartó üveggel keretezett impozáns étterem, hanem borbár, borbolt, borászati bemutatótér, sőt, egy helytörténeti kiállítás otthona. Az étterem gasztronómiai koncepciója egyértelműen a kortárs regionális és szezonális filozófiák mentén fogalmazza meg magát. A Hableányban a modern ötletek keverednek a tradíciókkal, kéz a kézben jár régi és új a Balaton mellett.

Kistücsök Food & Room – Balatonszemes

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő, legendás balatonszemesi étterem, 

a Kistücsök elsőként helyezte fel a balatoni régiót a minőségi gasztronómia térképére. 

Az éttermet meghatározó tulajdonos, Csapody Balázs a hazai vidéki gasztronómiai élet megbecsült alakja. A családi vállalkozásként működő étterem folyamatos átalakuláson és megújuláson ment át az elmúlt években. Az egység két éve egy 19 szobás, két lakosztállyal, konferenciateremmel épült szálláshellyel is kiegészült. E mellé érkezett egy hétvégénként működő, Séfszoba elnevezésű gourmet éttermi koncepció, ahol látványkonyhában készülnek el az ételek. A Kistücsök konyhája már évtizedek óta a környéken termő alapanyagokra és modern technológiákkal készülő magyar fogásokra támaszkodik.

Rosenstein Vendéglő

A Rosenstein Vendéglő a klasszikus magyar vendéglátás ikonikus szereplője. A Rosenstein családi vendéglő, a kifejezés leghagyományosabb értelmében legendás vendégszeretettel. A hely önazonos maradt az évek során: a hazai gasztronómiát reprezentáló étlapon a klasszikus magyar és a közép-európai, zsidó konyha tradicionális és fúziós fogásai sorakoznak, amelyeket közérthető módon, magas színvonalon készítenek el. A Rosenstein klasszikusai közé tartozik többek között a halászlé, a libamáj, illetve kiemelkedők a szarvas-, a borjú- és a bárányfogások.

Rosenstein
A Rosenstein étterem séfje,  Rosenstein Róbert, lett Az Év Séfje 2024-ben / Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

 

Sauska 48 – Villány

A dél-dunántúli régió legmagasabb gasztronómiai minőséget prezentáló vendéglátóhelye kétséget kizáróan a villányi Sauska 48. Az étterem konyháját jegyző nagy múltú séf, Bicsár Attila itt alkotta meg a „felszabadult falusi gourmet konyha színekkel” fogalmát, amelyhez méltó helyszínt biztosított a nemzetközileg ismert nagyvállalkozó, Sauska Krisztián, a villányi és tokaji borvidékek ikonikus Sauska borbirtokainak tulajdonosa. A Sauska 48 a magyar konyha kortárs irányzatát képviseli, Bicsár Attila séf finom megoldásaival, szenzitív megközelítésével kiegészítve, és az étlap igyekszik érzékenyen követni a szezonális alapanyag-kínálatot és a környékbeli termelők lehetőségeit. Az ételeket természetesen tokaji és villányi Sauska borok kísérik, de a borlap kiegészül egy nagyon egyedi, Magyarországon egyedülálló szekcióval is, a világ legmagasabbra pozicionált pincészeteinek legszebb évjárataival.

Spago Budapest

A budapesti luxusszálloda, a Matild Palace Luxury Collection Hotel Budapest földszintjén működik az osztrák séflegenda, Wolfgang Puck gasztrokoncepciója: a Spago Budapest étterem. A Spago Budapest konyháját egy Michelin-csillagos helyeken edződött, komoly szakmai múlttal rendelkező szakember, Szántó István executive chef vezeti. A Spago éttermek koncepciójának része, hogy az éttermek menükínálata mindig kiegészül a jellegzetes helyi ételekkel is.

Így készülhettek el a Spago Budapest

mára már ikonikussá vált fogásai, mint például a Szántó István adaptációjában született gulyásleves, a 2022-es Oscar-gálát is megjárt omlós Vadas marhapofa és somlói galuska »dióhéjban«,

valamint Wolfgang Puck emblematikus signature ételei, a füstölt lazacos pizza, a bécsi szelet, a skót gőzölt lazac Hongkong módra és a császármorzsa, ahogy Wolfgang szereti.

rántott hús
A Spago bécsi szelete / Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

 

Stand25 (cordon bleu)

A főváros legmegbízhatóbb bisztrója a főleg a hagyományos magyar gasztronómiára építő, de kortárs szellemű, dinamikus ízekkel operáló Stand25. A Szulló Szabina és Széll Tamás fine dining koncepcióját képviselő Stand brandnek ez a fesztelen, könnyen értelmezhető étterme. A modern belső tér és a szezonális terasz a budai kisvendéglők hangulatát idézi. A Stand25 gasztronómiai látásmódját az egyszerűség és a minőség határozza meg. A nyitás óta elérhető emblematikus ételei a gulyás, a brassói szűzpecsenye, a mangalica cordon bleu, a desszertek közül a somlói galuska és a túrógombóc.

MoszkvaTér (kijevi csirkemell)

Az ismert fine dining étterem, az Arany Kaviár tulajdonosainak, Nyíri Szásának és Molnár Attilának könnyed felfogású, magas minőségben kivitelezett orosz konyhára támaszkodó, szerethető bisztróétterme a MoszkvaTér. Az étterem eredetileg a Hold utcai piacon debütált, és a piac bezárását követően, 2022-ben Budán nyitott meg új helyszínen, amihez igényes, casual hangulatot árasztó, szerethető éttermi design társul. A konyha alapkoncepciója azonban nem változott, az igazi klasszikus értelemben vett orosz népi konyha magas színvonalon való bemutatása megmaradt. Az étterem kínálatából külön kiemelésre érdemes a klasszikus kijevi csirkemell, a hússal töltött piráski és a marhasztroganoff.

Buja Disznók
Spago Budapest
Spago - bécsi szelet
Stand 25
Moszkvatér
Sauska
Rosenstein
Kollázs
Kollázs
Hableány
Déryné
Anyukám mondta
Kistücsök

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.