BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
PM Giorgia Meloni hosts Hungary PM Viktor Orban
Vinci Airports
budapesti repülőtér
Orbán Viktor
új terminál
Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Új terminál épül a budapesti repülőtérre, Orbán Viktor egymilliárd eurónyi beruházásról tárgyalt

Orbán Viktor párizsi útján nem csak Emmanuel Macronnal találkozott. A miniszterelnök megbeszélést folytatott a Vinci Concessions vezérigazgatójával. A magyar állam a Vinci Airports segítségével vásárolta meg a Budapest Airport Zrt.-t. A Vinci 20 százalékos részesedést szerzett, és közreműködik a repülőtér üzemeltetésében.

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

PM Giorgia Meloni hosts Hungary PM Viktor Orban
Vinci Airports
budapesti repülőtér
Orbán Viktor
új terminál
Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Egymilliárd eurót ruház be a kormány a budapesti repülőtérbe a következő tíz évben / Fotó: AFP

2024. június 6-án a magyar állam a Vinci Airports közreműködésével megvásárolta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt.-t.

A párizsi tárgyaláson a felek áttekintették a budapesti repülőtér fejlesztési terveit. 

A következő tíz évben több mint egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a reptéren, az összeg magában foglalja egy új terminál építését is. 

A Vinci vállalta, hogy üzemeltetőként Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejleszti a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret – olvasható a sajtófőnök közleményében.

Orbán Viktor Emmanuel Macronnal is tárgyalt Párizsban

A magyar miniszterelnök Berlin és Róma után Párizsba utazott hivatalos látogatásra. Orbán Viktor azért keresi fel az unió legfontosabb vezetőit , mert július 1-jétől hazánk átveszi Európai Unió soros elnökségét. Ezeken a kétoldalú találkozókon mutatja be, milyen napirenddel készül a féléves tisztségre a magyar kormány. Ezenfelül minden bizonnyal a brüsszeli lapok leosztása is szóba kerül, mivel a szövetség éppen arra készül, hogy megválassza a következő öt évre az Európai Bizottság vagy az Európai Tanács új elnökét.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.