Rengeteg kisebb-nagyobb éterem van a városban, ahol ebédmenüt kínálnak, mégis nehéz igazán jó, törzshelynek való helyet találni a Dining Gudie TOP 100 Étteremkalauz értékelése szerint. Az idei lista ennek ellenére idén is összeállt, méghozzá egy új piaci szereplővel.
Kreativitás, friss energiák, szezonális alapanyagok, naponta váltakozó kínálat, megfelelő ár-érték arány és melegszívű vendéglátás – ezeket várja el az, aki a város legjobb ebédmenüjét keresi.
Mindegy, hogy Budán vagy Pesten állunk meg a nap közepén egy röpke órára, a város bőkezűen ontja magából a helyeket. A mezőny élén a tavaly ősszel a Nagymező utcában nyitott, a Fricskából ismert Nagy Szabolcs séf vezette N28 Wine & Kitchen áll.
A legjobbnak talált helyen
tábláról kínált bisztrómenüvel várják a vendégeket.
Extrém koncepciók helyett a vendégek visszajelzéseire és igényeire reagálnak, és ennek megfelelően alakítják a kínálatot. Nagy Szabolcs egyébként sem hisz az újragondolásban, véleménye szerint
az ételeket jól elkészítve kell megismertetni a gasztronómiára fogékony közönséggel.
A kicsi, ám otthonos étterem magas minőségű ételekkel és izgalmas, széles borkínálattal színesíti a belváros vendéglátóhelyeinek felhozatalát.
„Merészen hagyományőrzőnek vallom magam! Nagyon szeretem a magyar konyhát, próbálok hozzá ragaszkodni. Természetesen vannak fúziós elemeik az ételeknek, de csak olyan mértékben, amennyire az nem hitelteleníti el az ételt és az ízvilágot. Barátkozom minden újdonsággal, ám olyankor is az otthon ízeire gondolok. Csak friss, hazai kistermelők zöldségei, húsai segítik a munkámat. Kizárólag kifogástalan alapanyagokból főzök a családomnak, és így a vendégeimnek is!” – jellemezte konyháját Nagy Szabolcs.
fért be a top 10-be.
Érdemes tehát nyakunkba venni a várost, és megállni a nap közepén néhány remek fogásra – ajánlják a lista összeállítói.
A Dining Guide minden évben több listát is készít:
Bárányhere és szalontüdő a nyerő fogás a pesti belvárosbanBelsőségekkel is bátran előrukkoló, szinte mindent feldolgozó konyhát visz, és meglepően nagy nyitottságot tapasztal a vendégek részéről a Nagymező utcában újra versenybe szálló N28 Wine & Kitchen csapata. Itt a szalontüdőt szalvétagombóccal rendre visszatapsolják az étlapra a vendégek, akik az olyan merész előételtől, mint a bárányhere, sem idegenkednek. Mindeközben a gyöngytyúk ravioli vagy a félbevágott, besütött velőscsont állandó slágerré vált, de ha épp rántott borjúlábat tesz étlapra a séf, abból sem tudnak eleget csinálni. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.