BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
N28 Wine & Kitchen

Hol lehet a legjobb ebédmenüket kapni Budapesten? – mutatjuk az idei toplistát

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz összeállította a legjobb ebédmenüs helyek top 10-es mezőnyét, az élre egy tavaly ősszel megnyitott belvárosi étterem, a Nagy Szabolcs séf vezette N28 Wine & Kitchen került fel.

Rengeteg kisebb-nagyobb éterem van a városban, ahol ebédmenüt kínálnak, mégis nehéz igazán jó, törzshelynek való helyet találni a Dining Gudie TOP 100 Étteremkalauz értékelése szerint. Az idei lista ennek ellenére idén is összeállt, méghozzá egy új piaci szereplővel.

Ebédmenü, N28 Wine & Kitchen
Ebédmenü: a Nagymező utcai N28 áll a lista élén / Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

Ebédmenü: ezeket keresik a vendégek

Kreativitás, friss energiák, szezonális alapanyagok, naponta váltakozó kínálat, megfelelő ár-érték arány és melegszívű vendéglátás – ezeket várja el az, aki a város legjobb ebédmenüjét keresi. 

Mindegy, hogy Budán vagy Pesten állunk meg a nap közepén egy röpke órára, a város bőkezűen ontja magából a helyeket. A mezőny élén a tavaly ősszel a Nagymező utcában nyitott, a Fricskából ismert Nagy Szabolcs séf vezette N28 Wine & Kitchen áll. 

A legjobbnak talált helyen 

tábláról kínált bisztrómenüvel várják a vendégeket.

Extrém koncepciók helyett a vendégek visszajelzéseire és igényeire reagálnak, és ennek megfelelően alakítják a kínálatot. Nagy Szabolcs egyébként sem hisz az újragondolásban, véleménye szerint

 az ételeket jól elkészítve kell megismertetni a gasztronómiára fogékony közönséggel. 

A kicsi, ám otthonos étterem magas minőségű ételekkel és izgalmas, széles borkínálattal színesíti a belváros vendéglátóhelyeinek felhozatalát. 

„Merészen hagyományőrzőnek vallom magam! Nagyon szeretem a magyar konyhát, próbálok hozzá ragaszkodni. Természetesen vannak fúziós elemeik az ételeknek, de csak olyan mértékben, amennyire az nem hitelteleníti el az ételt és az ízvilágot. Barátkozom minden újdonsággal, ám olyankor is az otthon ízeire gondolok. Csak friss, hazai kistermelők zöldségei, húsai segítik a munkámat. Kizárólag kifogástalan alapanyagokból főzök a családomnak, és így a vendégeimnek is!” –  jellemezte konyháját Nagy Szabolcs.

A legjobb ebédmenüs helyek 10-es listája:

  • Az első helyezett N28 Wine & Kitchen mellett
  • a Déryné,
  • az Essencia Budapest,
  • a Felix Kitchen & Bar,
  • a Gerlóczy kávéház,
  • a Gléda,
  • a Kiosk Budapest,
  • a Kollázs – Brasserie & Bar, 
  • a Stand25 bisztró, valamint
  • St. Andrea Restaurant

fért be a top 10-be.

St. Andrea Restaurant
A St. Andrea Restaurant / Fotó: Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz

Érdemes tehát nyakunkba venni a várost, és megállni a nap közepén néhány remek fogásra –  ajánlják a lista összeállítói.

A Dining Guide minden évben több listát is készít: 

Bárányhere és szalontüdő a nyerő fogás a pesti belvárosban

Belsőségekkel is bátran előrukkoló, szinte mindent feldolgozó konyhát visz, és meglepően nagy nyitottságot tapasztal a vendégek részéről a Nagymező utcában újra versenybe szálló N28 Wine & Kitchen csapata. Itt a szalontüdőt szalvétagombóccal rendre visszatapsolják az étlapra a vendégek, akik az olyan merész előételtől, mint a bárányhere, sem idegenkednek. Mindeközben a gyöngytyúk ravioli vagy a félbevágott, besütött velőscsont állandó slágerré vált, de ha épp rántott borjúlábat tesz étlapra a séf, abból sem tudnak eleget csinálni.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.