BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harmincezer Jehova Tanúja konferenciázik Budapesten

Mintegy 30 ezer magyart és külföldit várnak a péntektől három napon át tartó budapesti Jehova Tanúi Konferenciára, melynek résztvevői 50 ezer vendégéjszakát hoznak a magyar turizmusnak. A július 5–7. között zajló konferenciára érkező vendégeket 16 fővárosi szállodában helyezik el, többnyire 4 csillagos kategóriásban. A konferenciázók júniusig mintegy 24 ezer vendégéjszakát foglaltak, átlagosan nyolcéjszakás tartózkodással, de sokan jelezték, hogy várhatóan tovább maradnak majd az országban.

Háromezren érkeznek a Jehova Tanúi Konferenciára az országhatáron túlról, leginkább az Egyesült Államokból, Japánból, Finnországból, Törökországból, de sokan jönnek Budapestre a környező országokból is – számolt be a Turizmus.com az eseményről, amelyet a prágai kongresszussal egy időben tartanak.

Jehova Tanúi
Jehova Tanúi Konferencia Bécsben / Fotó: APA-PictureDesk via AFP

A Jehova Tanúi 280 magyarországi gyülekezetéből 25 ezer meghívott csatlakozik az eseményhez, közülük nyolcezren önkéntesként vesznek részt, saját szakértelmükkel, tolmácsként, csoportvezetőként, egészségügyi szakemberként segítve a rendezvény lebonyolítását. Összesen mintegy 30 ezer ember hallgatja majd párhuzamosan a bibliai oktatást – mondta Samu Attila, a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház szóvivője a turisztikai portálnak.

Az idei év nagy vallási eseményei közül kiemelkedő

 Jehova Tanúi Konferencia 21 év szünet után tér vissza Magyarországra,

és mintegy 50 ezer vendégéjszakát hoz önmagában.

Az esemény volumenét jellemzi, hogy

  • a külföldi vendégeket 16 budapesti szállodában helyezik el,
  • a résztvevők júniusig közel 24 ezer vendégéjszakát foglaltak, átlagosan 8 éjszakás tartózkodással,
  • a magyar vendégek júniusig több mint 1200 szobát foglaltak 2-3 éjszakára, de sokan 6-8 éjszakás tartózkodással terveznek és idei fő nyaralásuknak tekintik a részvételt.
  • A Volánbusz Zrt.-vel kötött megállapodás szerint 150 busz szállítja a nemzetközi küldötteket a programokra, 
  • a 280 gyülekezet tagjai jellemzően szintén tömegközlekedéssel érkeznek.

A konferenciára érkezők turistaként is aktívak, meglátogatják például Szentendrét és a Skanzent, tihanyi kiránduláson és balatoni hajóúton fedezik fel a Balaton szépségeit, ezek mellett a Gödöllői Királyi Kastélyt, Hollókőt, Eger várát is felkeresik.

Gigantikus esemény világszerte

A 8,8 milliós vallási közösség, a Jehova Tanúi nemzetközi kongresszusait 1886 óta rendezik meg világszerte. Idén 15 helyszínen vehetnek részt hasonló nemzetközi vallási eseményen a közösség tagjai, többek között Bulgáriában, Chilében, az Egyesült Államokban, Franciaországban és Svájcban. A konferenciát először 1991-ben, utoljára pedig 2003-ban, 21 évvel ezelőtt rendezte meg Magyarország, akkor három helyszínen több tízezren vettek részt rajta, 17 országból – írta a lap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.