BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdokat vont le az Apple a bankszámláinkról – még nem mindenki kapta vissza a pénzét

Gyors ütemben zajlik az Apple-incidensben érintettek kártalanítása, azonban még nem mindenki kapta vissza a pénzét. A jegybank továbbra is várja a panaszok beérkezését.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy az Apple Pay tömegesen vont le összegeket az ügyfelei számláiról. A hazai bankszektor felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval, az Apple szerint semmilyen visszaélésre utaló jel nincs, az ügyféladatokkal kapcsolatosan nem történt visszaélés, adatok nem kerültek veszélybe. 

Poland Economy
Fotó: NurPhoto via AFP

A cég szerint technikai probléma miatt tévesen terhelésre került összegek visszatérítése az Apple által folyamatban van. Amennyiben valaki még nem kapta meg a jogosulatlan terhelés ellenértékét, abban az esetben jelezze panaszát a hitelintézeténél.

Az Apple június 26-án egy technikai hiba miatt összesen 780 ezer darab tranzakció történt mintegy 2 milliárd forint értékben. 

– írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóközleménye.

Az MNB közölte, hogy minden érintettnek a jogszabályoknak megfelelően visszajár az Apple technikai hiba miatt történt hibás terhelés és ennek érdekében elvárta, hogy az összes érintett tegyen meg mindent a helyzet lehető leggyorsabb kezelése érdekében.

Mára a legtöbb érintett ügyfél visszakapta a jogosulatlanul terhelt összegeket.

A jegybank azt javasolja az ügyfeleknek, hogy ellenőrizzék banki egyenlegüket és a tranzakciótörténetüket, amennyiben pedig úgy látják, hogy esetükben mégsem történt meg a visszatérítés, haladéktalanul jelezzék azt a számlavezető bankjuknak. Amennyiben az ügyfeleknek panasza van a hitelintézetükkel szemben, abban az esetben az MNB ügyfélszolgálata minden segítséget megad.

Az MNB tovább vizsgálja az elmúlt napok eseményeit, hogy minden szükséges információ teljes körűen a rendelkezésére álljon, és ezáltal megállapítható legyen, hogy minden érintett szereplő megfelelően járt-e el az ügy kezelése kapcsán, valamint biztosíthassa, hogy a hasonló esetek a jövőben elkerülhetőek legyenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.