BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Privát medencepartik és prémiumzónák – ízelítő a luxusfürdőzés hazai lehetőségeiből

Egyelőre luxusdivatmárkák nem, de luxusszolgáltatások már több hazai, budapesti és vidéki fürdőben is megjelentek. A legjellemzőbb a privát zónák kialakítása, amire sokan vevők, hogy a tömegtől elkülönített helyen strandolhassanak és relaxáljanak, még ha ezért esetenként az átlagos helyi jegyár többszörösét kell is fizetni. Összegyűjtöttük a felső kategóriás árazású magyar fürdőattrakciókat.

Privát fürdőzés akár a nyitvatartási időn túl, VIP- vagy prémiumzóna, bérelhető fürdőrészek és privát spaélmények, valamint minden szolgáltatásra, szauna- és csúszdavilágra érvényes kombinált belépőjegyek egyaránt szerepelnek az akár több tízezer forintos óradíjért megvásárolható élmények sorában.

fürdő
Privát napozórészek közvetlenül a Balaton partján, Tihanyban / Fotó: Plage 18

Luxusfürdőzés és privát medencepartik

A világhírű és rendkívül népszerű turistaattrakciónak számító budapesti történelmi fürdőkbe már a teljes árú belépőjegy sem két fillér, a Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdő mindegyikében 10 ezer forint fölött kapható jegy, kivéve a helyi lakosoknak kialakított bérleteket és kártyás kedvezményeket, amelyek 50 százalékos jegyárakat eredményeznek.

A pluszszolgáltatásokra azonban nincs kedvezmény, például 

aki a Rudas panorámamedencéjét akarja kibérelni, megteheti, hétköznap este 20–21 óra között 35 ezerért, hétvégén 45 ezer forintért lehet édes kettesben ott a párjával. 

Ezért az összegért pezsgőt is adnak, de papucsot és törölközőt már nem.

Privát fürdőzésre a Csillaghegyi fürdő panorámamedencéjében is van lehetőség, ott 47 ezer forintért, ellenben nem egy, hanem két teljes órára a szolgáltatást igénybe vevő pároké a medence, akik ekkor privát szaunapartit is tarthatnak, és a pezsgő mellé köntöst és törölközőt is kapnak.

Guinness-rekorder részlettel épül a győri csúszdapark

A világ legmagasabb szódásszifonja köré épül fel Győrben a Rába Quelle élményfürdő csúszdarendszere. Az ország legnagyobb fürdőfejlesztése 23 milliárd forintból valósul meg, átadását idén nyárra ütemezték.

A Rudasban nagyon népszerű az ugyancsak külön fizetős, 

különleges luxusélmény, az Adrienne Feller szakrális fürdő rituáléja, amelyre legközelebb szeptember közepén van időpont, és még jegy is,

bár a limitált számban forgalmazott belépők mindig gyorsan elkelnek, noha 37 ezer forintot kérnek a vendégektől.

Régóta várt attrakció Budán a Rác fürdő megnyitása, a felújítás tervei már elkészültek, de a munka még várat magára, az eredmény azonban az elképzelések szerint exkluzív kialakítású, luxusigényeknek is megfelelő spa lesz. 

Várhatóan a világhírű és világszínvonalú Omorovicza beauty szolgáltatás is helyet kap a fürdőben 

erősítették meg a Világgazdaság értesülését a tulajdonos és majdani üzemeltető, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sajtóosztályán.

Exkluzív, magas színvonalú szolgáltatásokat kínál a Széchenyi fürdőben a Private Spa, aminek lényege, hogy az oda jegyet váltók sorban állás nélkül, a többi fürdővendégtől elkülönülten élvezhetik a fürdő gyógy- és rekreációs szolgáltatásait.

A Széchenyi Pálmaháza is kínál egyedi szolgáltatásokat, exkluzív pihenőteret medence- és szaunahasználattal, amit 

napi 25–32 ezer forintért lehet igénybe venni.

A különböző jegyárak mögött eltérő tartalmú szolgáltatások állnak, például teák, gyümölcstál, koktél, köntös és minden kényelmi faktor, de a kényeztető masszázsra külön jegyet kell váltani.

A Széchenyi fürdő Pálmaháza / Fotó: Széchenyi fürdő

Legdrágább strandok és fürdők

Ha a belépőjegyek ára szerint toplistázzuk a hazai fürdőket és strandokat, akkor az kitűnik, hogy a csúszdaparkokra, illetve a több nagy csúszdát üzemeltető strandokra és fürdőkre az átlagnál drágább a jegy.

Ennek oka egyszerű és érthető, mint azt Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára lapunknak kifejtette, 

  • csúszdát építeni és fenntartani egyaránt sok pénz, 
  • a biztonságos üzemeltetés érdekében folyamatosan költeni kell rá, és nem keveset.

Pár éve jelentek meg nagyobb számban és terjednek a prémiumzónák, az elszeparálható részek, ahol extra szolgáltatásokat is kínálnak extra díjért, 

de a kisebb tömeget, a nagyobb csendet is meg kell fizetni.

A Lupa Beach és a hajdúszoboszlói Hungarospa is közismert példa, vagy a debreceni fürdőkomplexum, ahol más árazással látogathatók a különböző részek.

Lupa beach
A Lupa Baech fehér homokos partja / Fotó: Lupa-tó Official Facebook

A tavaly megnyílt, hétcsillagos győri Rába Quelle Élményfürdőt az ország legdrágábbjaként emlegették, de a 22 medencével, 11 vendéglátó egységgel, 32 méter magas csúszdakomplexummal, VIP-szaunavilággal üzemelő,  gigantikus vízipark 9700 forintos belépői már tavaly sem voltak első helyezettek, idén pedig még árcsökkenés is volt, most 8900 forint a teljes árú belépő.

A 10–15 ezer forintos felnőttjegyár az élményfürdők többségében jellemző, 

de sokan ilyen helyekre amúgy nem egyedül, hanem gyerekekkel érkeznek, a családi jegyárak pedig kedvezményesebb árkategóriát takarnak.

Gourmet élmények a prémiumzónákban

Ha már a legeket keressük, akkor feltűnik, hogy a legmagasabb, 10 ezer forint körüli és afeletti árkategóriába tartozó fürdők között több balatoni is van, például a sokáig toplistás árúnak számító tihanyi Plage 18, ahol már 2022-ben 10 ezer forint fölé emelkedett a belépő, ami önmagában csak egy dolog, de az ilyen kategóriájú helyre már nem hűtőtáskával érkeznek a vendégek, hanem az átlagosnál többet és többért fogyasztanak.

A strandbelépők árát gyakorlatilag kivétel nélkül közzéteszik a fürdők és strandok, de 

a strandbüfék és éttermek étlapját már nem, pedig az még a legolcsóbb strandon is érvényes, hogy egy étkezésre, ha az ital és a desszert árát is belevesszük, minimum a belépőjegy árával azonos összeget lehet otthagyni.

A kimondottan az átlagnál fizetőképesebb vendégkört megszólító, prémium- és privát zónákkal, emelt szintű beachekkel piacra lépő fürdőkben pedig ez hatványozottan érvényes, az üzemeltetők ugyanis a gasztronómiai élményre is nagy hangsúlyt fektetnek.

plage 18
Még mindig Tihany, az egyik top árazású stranddal/ Fotó: Plage 18

Ismert példa erre a Gerendai Károly nevével fémjelzett Lupa Beach, ahol a Costa kihelyezett egysége üzemel, nem Michelin-csillagos áron adva ízelítőt a strandolóknak.

Nagy biznisz a napozóágy, 

vagy baldachinos, vagy még annál is komplexebb, saját lakrésszel felérő formában, ahol fotelek, szófa, napernyő, azaz keleti kényelem várja a vendégeket, a nívóval párhuzamosan emelkedő áron.

A tihanyi Plage 18 például egyszemélyes napozóágyat hétköznap 10 ezerért hétvégén 20 ezerért kínál, de a négyszemélyes, mindennel felszerelt gazebó ára már 40 ezernél kezdődik.

Vonzó a jó vízminőség

A legjobb strandokat minden évben összegyűjtik régiók szerint is, a vízminőség és a parti szolgáltatások, valamint az árazás alapján. A legkedveltebb lista a balatoni strandoké, amelyek között nem egy épp a kedvező árai miatt tud a budapestiek vetélytársa lenni. Fokozottan igaz ez a vármegye- és országbérletek korában, amikor a rendszeresen tömegközlekedők bérletükkel már pluszköltség nélkül eljutnak vonattal vagy busszal a Budapestről is akár csak egyórányi utazással elérhető, tóparti strandokra.

2024 Kék hullám zászló mentesítés
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.