BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MÁV: jelentősen változik a menetrend a miskolci fővonalon szeptember 2-ától

Felújítják a Budapest–Miskolc fővonalat.

A MÁV szeptember 2-ától két ütemben felújítja a vasúti pályát a Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád állomás közötti mintegy 27 kilométeres szakaszon, emiatt december 4-ig jelentősen változik a menetrend a Budapest–Miskolc fővonalon – közölte a vasúttársaság szombaton.

IMG_1560, bagolyvonat
Fotó: Vémi Zoltán

A közlemény szerint szeptember 2-ától október 18-ig Miskolc-Rendező pályaudvar és Nyékládháza, valamint Nyékládháza és Emőd között újítják fel a bal vágányt, valamint éjszakánként Miskolc és Nyékládháza között a másik vágányon is végeznek munkálatokat. Az október 19. és december 4. közötti időszakban Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között napközben a bal vágányon dolgoznak a munkagépek, éjszakánként pedig a jobb vágányon is felújítást végeznek.
A nappali időszakban a munkavégzéssel érintett részek mellett csak sebességkorlátozással mehetnek a vonatok. Csak egy vágányon, és több szakaszon sebességkorlátozással járnak majd a vonatok, így óránként és irányonként napközben csak egy-egy vonat közlekedése oldható meg. Ez jelentős menetrendi módosítással jár, az utasoknak hosszabb menetidőre kell számítaniuk a több mint három hónapos vágányzár ideje alatt – közölte a MÁV.
Mindkét vágányzári időszak első négy hetében éjszakánként öt órán keresztül szünetel a forgalom, emiatt a tervek szerint néhány éjszakai vonat helyett pótlóbusz jár majd.
A menetrend egyeztetése és véglegesítése még folyamatban van – jelezték a közleményben.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.