BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tanévkezdés: nem feltétlenül kell több tízezret költeni

Csupán néhány nap, és megkezdődik az új iskolaév. A megfontoltabbak már hetekkel ezelőtt megvásárolták a legfontosabb tanszereket, de nagyon sokan ilyenkor, az utolsó napokban keznek neki a beszerzésnek. Az Árukereső felméréséből kiderül: mit és hol érdemes megvenni.

Jövő héten már itt az iskolakezdés, a családok nagyban készülnek az új tanévre. Mindenki igyekszik a lehető legjobb áron lecsapni a legfontosabb iskolaszerekre: táskákra, tolltartókra, számológépekre. Az Árukereső felméréséből kiderül, hogy a szülők költhetnek tízezreket is tanszerekre, de akár pár ezer forintból be lehet szerezni mindent.

tanévkezdés
A tanévkezdés mindig megterheli a családi kasszát, de lehet okosan is vásárolni / Fotó: Illyés Tibor / MTI

Milyen iskolaszereket kell feltétlenül beszerezni tanévkezdés előtt?

A legfontosabb talán egy kényelmes, nem túl nehéz iskolatáska, amelyben elég hely van ahhoz, hogy minden holmi, főleg a tankönyvek belekerüljenek. 

Az Árukeresőn böngészve kiderül, hogy akár már háromezer forintért lehet találni egy jó hátizsákot, de egészen 90 ezer forintig terjed a kínálat. 

Az ár-összehasonlító oldal szerint, mint minden termék esetében, itt is érdemes utánajárni az üzleteknek, ellenőrizni a visszajelzéseket és a szállítási költségeket. Az Árukereső árdiagramján például le lehet követni az árak változását: kiderül, hogy milyen mértékű akciókat kínálnak az iskolakezdés alkalmából, de előfordulhat az is, hogy éppen megemelkedtek az adott termékek árai.

Tornazsák, tolltartó, ceruzák és körző

Tornazsákot szintén pár ezer forinttól egészen 20-25 ezerig lehet találni, de vannak pár tízezres szettek is, iskolatáskával, tornazsákkal és tolltartóval. Az ilyen csomagoknál érdemes megfontolni, hogy megvesszük-e a sokszor egy tematikára épülő pakkot, vagy összeválogatjuk.

Tolltartót már pár száz forinttól lehet találni, de vannak üzletek, amelyek akár 30 ezer forintot is elkérhetnek egy-egy darabért. Az ebbe pakolható ceruzákat, tollakat, radírokat már 30-50 forintért is meg lehet találni, körzőket pedig pár száz forintért, de természetesen jóval magasabb árakat kérhetnek el a nagyobb márkák a minőségibb gyártmányokért. 

Az Árukereső szerint érdemes elgondolkodni az újratölthető és újrahasználható megoldásokon is, hogy elég legyen toll- és körzőbetéteket beszerezni később.

Füzeteket és füzetborítókat is találni már 30–50 forint között, míg a komolyabb, strapabíróbb, vastagabb jegyzetfüzetek már 10-15 ezerbe is kerülhetnek. Egy remek számológép megkerülhetetlen része nemcsak a matekóráknak, hanem a házifeladatok elkészítésének is, jó hír, hogy az egyszerűbb darabokat már szintén pár száz forintért beszerezhetjük, igaz, akadnak 80 ezres eszközök is. 

Mivel segíti a vásárlást a portál?

Az Árukereső számos dologgal segíti a szülők keresését. 

  • A termékeket lehet ár, illetve akció szerint is rendezni, ahogy értékelések alapján is. 
  • A korábban említett árdiagram segít meghatározni, hogy milyen módon változtak az árak a termék listába vétele óta. 
  • A lista aljára görgetve kapcsolódó termékek is fel vannak tüntetve, ami segíthet beválogatni a hiányzó apróságokat, hogy teljes legyen a sulicsomag. 
  • Bizonyos termékeket közvetlenül az Árukeresőről lehet megvásárolni, ami megkönnyíti a folyamatot, és nagyobb eséllyel garantálja a minőséget és a sikeres tranzakciót.

A fokozódó érdeklődést jelzi a keresések erősödése is: 

az elmúlt hónapban háromszorosára nőtt a tolltartók, több mint 2,5-szeresére az uzsonnásdobozok, és több mint kétszeresére a hátizsákok, iskolatáskák és ceruzák iránti érdeklődés. 

Az Árukereső egyébként külön felülettel várja a fogyasztókat. Itt a termékek képeire kattintva a legjobb árakkal találkozhatnak a vásárlók, akiknek azt javasolják, hogy termékenként folyamatosan böngésszék az oldalt annak érdekében, hogy a lehető legjobb áron csaphassanak le rájuk. Úgy vélik, hogy bár az üzletekben található csomagok vonzónak tűnhetnek, de a tudatos vásárlással több ezer forintot spórolhatnak meg a szülők úgy, hogy ez nem megy a minőség rovására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.