BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új topmenedzserekkel készül külföldi expanzióra a Biggeorge Property

A Biggeorge Property nemzetközi lakóingatlan-fejlesztési divízióval egészíti ki portfólióját a harmadik negyedévben. A nemzetközi terjeszkedésre új vezetőkkel készül a régió ingatlanpiaci szereplője. A cég 100 százalékos tulajdonában álló Biggeorge Alapkezelő Zrt. mintegy 177 milliárd forint értékű eszközt kezel, az alapokban jelenleg mintegy ezer lakás kivitelezése van folyamatban.

Nemzetközi expanziós terveinek megvalósításához új piaci szakemberekkel erősíti csapatát a Biggeorge Property. Martin János vezérigazgatói, Onczay-Vojnár Zinaida nemzetközi üzletfejlesztési igazgatói, Bakonyi-Kiss Gábor nemzetközi befektetési menedzseri posztra került a cégcsoportnál – tájékoztatott közleményében a Biggeorge Property. A régió meghatározó ingatlanpiaci szereplője a harmadik negyedévben nemzetközi lakóingatlan-fejlesztési divízióval (Biggeorge Homes International) egészíti ki portfólióját.

Biggeorge Property, ingatlanfejlesztés
A Biggeorge Property nemzetközi lakóingatlan-fejlesztési divíziót hoz létre/ Fotó: Shutterstock

Honnan érkeznek az ingatlanfejlesztési szakemberek?

A közleményben azt írják, 

  • Martin János a WING lakó üzletágának (LIVING) igazgatói, illetve a WING vezérigazgató-helyettesi pozíciójából érkezik a Biggeorge Homes International Zrt. vezérigazgatói székébe. 
  • Onczay-Vojnár Zinaida a Considero Investments partnere és ingatlanágazati vezetője volt, mielőtt csatlakozott a Biggeorge Property kötelékéhez, ahol strukturált finanszírozással, ingatlanbefektetési tanácsadással és tőkebevonással foglalkozott. 
  • Bakonyi-Kiss Gábor nemzetközi befektetési menedzserként egy páneurópai tőkealap (Laub Capital) befektetési vezetőjeként dolgozott korábban.

Biggeorge Property, az egyik legnagyobb hazai magán ingatlanfejlesztő és befektető

A Biggeorge Property – az 1991-ben alapított Biggeorge Holding (BGH) tagjaként – az egyik legnagyobb magyar magántulajdonú ingatlanfejlesztő és befektető társaság

A BGH többségi tulajdonában áll az ingatlan- és hitelközvetítést nyújtó Otthon Centrum Holding Kft., a Biggeorge Property projektjeit kivitelező GroundUp Kft., és a BG Finance Zrt., amely kisvállalati finanszírozási tevékenységet folytat.

A BGH 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a létesítményüzemeltető Dome Group-ban és 34 százalékossal a 8G Energy Holdingban. A Biggeorge Property leányvállalatai és a hozzájuk tartozó alapok eddig 3025 lakást, valamint bruttó 167 514 négyzetméter iroda-, ipari- és logisztikai ingatlant fejlesztettek.

A Biggeorge Property Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Biggeorge Alapkezelő Zrt. mintegy 177 milliárd forint értékű eszközt kezel, az alapokban jelenleg mintegy ezer lakás kivitelezése van folyamatban.

A cégcsoport és az általa kezelt alapok további 2533 lakás építésére alkalmas telekkel rendelkeznek. A cég logisztikai üzletága, a LogStar jelenleg 100 hektár ipari területet kínál eladásra.

Legutóbbi tőzsdei összevont konszolidált jelentése szerint 2024 első félévében 4,666 milliárd forint működési bevételt értek el, 17 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Nettó adózott eredményük ugyanakkor 380 százalékkal, 5,722 milliárd forintra emelkedett. A cég pénzügyi műveletei csaknem nettó 4,8 milliárd forinttal járultak hozzá az eredményhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.