BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokakat érintő dátumot jelentett be a NAV

Idén is sor kerül a Nemzeti adókonzultációra. A NAV november 19-én Budapesten várja az érdeklődőket a számos aktuális témát körbe járó rendezvényen.

Fontos dátumot és esemény jelentett be a Nemzeti Adó- és Vámihatal (NAV). Idén is megrendezik az adózás legnagyobb szakmai fórumát, a Nemzeti adókonzultációt, melyre november 19-én kerül sor.

NAV, adó
November 19-én tartja a Nemzeti adókonzultációt a NAV / Fotó: Móricz Sabján Simon / Világgazdaság (archív)

Az adóhatóság közleményéből kiderül, hogy az idei esemény középpontjában a NAV szolgáltatásai állnak, de témát szolgáltat majd többek között a mesterséges intelligencia, az eÁFA és az is, hogy a pontos adatszolgáltatás lehet a legjobb módszer az adóellenőrzések elkerülésére. A folyamatok alappilléreit az adatok és az adatvagyon felhasználása biztosítja.

Az adókonzultáció során a hivatal bemutatja a legfontosabb innovációit és fejlesztési terveit, ezenfelül párbeszédre, az aktualitások nyomon követésére is lehetőséget biztosít. A NAV dolgozik az elkövetkező évek legfontosabb stratégiai irányain, ami az adókonzultáció egyik kiemelt témája lesz. A hivatal új stratégiája az adatvezérelt szolgáltatás, adatvezérelt ellenőrzés mellett az adótudatosság erősítésére, a jogkövetési hajlandóság növelésére épül, amihez nélkülözhetetlen az adószakma véleményének figyelembevétele.

A Nemzeti adókonzultációt Budapesten rendezik meg, az eseménynek november 19-én a Larus rendezvényközpont lesz a házigazdája.

Luxusautókat, versenylovakat, készpénzt foglaltak le a NAV nyomozói – fotók

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy hazai bűnszervezetre csaptak le, a társaság közel egymilliárd forintnyi adót csal el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.