BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
PARRAGH László

Új Gazdaságpolitikai Akcióterv: Karmelitában tárgyalt Parragh Lászlóval a miniszterelnök

A miniszterelnök elengedhetetlennek tartja a kamarai együttműködést. Orbán Viktor emiatt hétfőn Parragh Lászlóval, az MKIK elnökével tárgyalt.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban az Új Gazdaságpolitikai Akcióterv 21 intézkedéséről egyeztetett Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

PARRAGH László
Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével tárgyalt Orbán Viktor / Fotó: Bodnár Boglárka

A megbeszélésen megállapították: a világgazdaság a koronavírus-járvány és a háború következtében megváltozott. Ahhoz, hogy Magyarország ebben a helyzetben is sikeres legyen, új megoldásokra és új gazdaságpolitikai eszközökre van szükség. A gazdasági semlegesség biztosításával nyílik lehetőség arra, hogy 2025-ben elérhető legyen a 3-6 százalék közötti gazdasági növekedés.

Az Új Gazdaságpolitikai Akcióterv három alappilléren nyugszik: a jövedelmek vásárlóerejének növelésén, a megfizethető lakhatás biztosításán, valamint a Demján Sándor Programon, melynek célja a vállalkozások méretének megduplázódása

– magyarázta Orbán Viktor.

A tárgyaláson a miniszterelnök kifejtette: sikeresnek és eredményesnek tartja a kormány és a gazdasági kamara vezetésének sok éve tartó együttműködését, és készen áll ennek folytatására.

Kormányinfó: gazdasági akciótervet fogadott el a kormány – így nőnek majd a hazai jövedelmek

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő kormányinfót tart Mit, miért tesz a kormány? címmel.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.