BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Brutális" haszon van most a repcén!

A termelők szerint a repcetermesztés önköltsége hektáronként már meghaladja a százezer forintot, de még így is átlagosan háromszoros hasznot lehet elérni rajta - írta a hétfői Népszabadság.

 A napilap szerint a felvásárlók a tavalyi ár másfélszeresét, tonnánként több mint százezer forintot is hajlandóak megadni az emberi fogyasztásra kevéssé, bioüzemanyag-gyártásra viszont annál inkább alkalmas haszonnövény tonnájáért, vagyis jól döntött, aki ősszel repcét vetett.

A paradicsomi állapotok azonban nem tartanak örökké, az árakat jövőre akár 70-80 ezer forintra is lenyomhatja, hogy a szomszédban is felismerték az üzleti lehetőséget:

Ukrajnában három év alatt az ötszörösére, Romániában pedig a magyarországi duplájára nőtt a repce vetésterülete - olvasható a napilapban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.