BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladná a Lehman az ingatlan- és értékpapír-portfolióját

A Financial Times információi szerint a Lehman Brothers tárgyalásokat folytat 40 milliárd dollár értékű ingatlan-és értékpapír-portfoliójának értékesítéséről.

A piaci pletykák szerint a BlackRock és a Blackstone is a lehetséges vevők között van, ugyanakkor a portfólió valós értékéről jelentős véleménykülönbségek alakultak ki a vevők és eladó között. Mindenesetre annak érdekében, hogy a vásárlóknak még inkább megérje a befektetés, a Lehman felajánlotta, hogy vállalja az első öt milliárd dolláros veszteséget, amit a portfolión az értékesítést követően elszenved a vásárló annak leértékelődésével.

A bejelentés időzítését sokan a harmadik negyedéves gyorsjelentés megjelenésére várják. Egyes pletykák szerint amennyiben a tárgyalások kudarcba fulladnak, a társaság kereskedelmi ingatlan divíziója kiszervezésre kerülhet és külön tőzsdei cégként szerepelhet, bár ez önmagában nem jelenten friss tőkét a cégnek, de jelentős kockázatmérsékelő lépésként értékelhetné a piac.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.