BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A független szavazóknál Obama a nyerő

Tartja előnyét Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt republikánus riválisával, John McCainnel szemben - állapította meg szombaton közzétett közvélemény-kutatásában a Reuters/C-SPAN/Zogby.

A legújabb felmérés szerint Obamára a várhatóan az urnák elé járuló szavazók 48 százaléka voksolna, míg McCaint 44 százalék választaná. John Zogby, a közvélemény-kutató intézet vezetője felhívta a figyelmet arra, az elmúlt 12 napban, amióta a napi felmérések elkezdődtek, Obama stabilan megőrizte előnyét - ami két és hat százalék közötti -, ugyanakkor a szerdai, utolsó tv-vita óta nőtt a McCain iránti rokonszenv.

A felmérésből kiderült, hogy a republikánus jelöltet pártja szavazóinak 91 százaléka támogatja, míg Obama a demokrata szavazók 88 százalékának bizalmát élvezi. Ezzel szemben az illinois-i szenátor továbbra is 16 ponttal vezet a független szavazóknál és számos elemző szerint ez döntő lehet a november 4-i elnökválasztáson. "Ha McCain megőrzi ezt a támogatottságot a republikánusoknál, versenyben marad, de növelnie kellene befolyását a függetleneknél" - vélekedett Zogby.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.