BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: az országnak olyan elnökre van szüksége, ...

A miniszterelnököt meglepte, hogy Orbán Viktor elutasította kettejük találkozóját.

Gyurcsány Ferenc az MR1-Kossuth Krónikában arra a felvetésre, hogy miért nem korábban - például a költségvetés elfogadása előtt - kezdeményezte ezt a találkozót, a miniszterelnök úgy válaszolt: a Fidesz politikája az elmúlt 2-2,5 évben arra épült, hogy a kormányt megbuktathatja, az utolsó fél évben pedig a cselekvőképtelenségét akarta bizonyítani, a jövő évi büdzsé elfogadásával világossá vált, hogy ez a stratégia nem működik, és új helyzet van - számol be az InfoRádió az MTI alapján.

Gyurcsány Ferenc szerint "tengernyi" dologról egyeztethettek volna. Példaként említette, hogy a kormány és legnagyobb ellenzéki párt véleménye nem tér el abban, hogy kell adóreform, ami szerinte adócsökkentés nélkül is létezik.

Sólyom László szavaira reagálva, miszerint "napi alkukon élő kisebbségi kormánnyal nehezen lehet hosszú távú programot alkotni, és még kevésbé lehet végrehajtani a drasztikus átalakításokat", a kormányfő azt mondta: 44 törvényt fogadott el május óta az Országgyűlés, a jövő évi költségvetést olyan többséggel, amelyre nem volt példa az elmúlt nyolc évben. "Annak nem örülök, hogy Sólyom elnök úrra az az árnyék vetül, hogy pártpolitizál. Szerintem az országnak olyan elnökre van szüksége, akiről mindenki azt gondolja, hogy neki fontos, hogy együtt tartsa az országot, együtt tartson különböző gondolkodású, mentalitású, pártállású, embereket, és nem bonyolódik bele pártpolitikai vitákba" - fejtette ki a kormányfő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.