BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milliárdos fejlesztés a Pannon Volánnál

Tesztelési céllal kistérségi ütemes menetrendet vezet be 2009-ben a Pannon Volán Zrt. (PV) Baranyában. A szigetvári kistérség aprófalvait találta erre a célra legalkalmasabbnak a szaktárca, amely a győri Széchenyi István Egyetemet bízta meg a projekt kidolgozásával. Cél, hogy legkésőbb 2010-től országosan bevezessék a projektet, amellyel jelentős költségmegtakarítást érhetnek el a Volán-társaságok.

Össze kívánják vonni a települések falu- és iskolabuszait a Volán-járatokkal, így a költségek megoszlanak, a megtakarításból pedig ütemes menetrenddel és járatsűrítéssel jobban elérhetővé válnak az aprófalvak – nyilatkozta a Világgazdaságnak Balázs Dezső, a PV vezérigazgatója. A tesztjáratokon a PV négy kis kapacitású, úgynevezett midibuszt indít. Ezek a járművek a részét képezik annak az egymilliárd forintos buszberuházásnak, amelynek utolsó kilenc darabját a napokban szállította le a győri Kravtex Kft., amely 10 éve gyártja cseh licenc alapján Creco márkajelű buszait. A 23 új busz révén 13 évre csökkent a PV 325 darabból álló járműparkjának átlagéletkora, ezek évente 21 millió utast szállítanak.

A PV 2009-ben a Volán-társaságok közül elsőként vezeti be a hagyományos jegyek mellett az interneten és termináloknál tölthető csipkártyás bérletek és jegyek használatát. FG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.