BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kattints rá Nagyi!" után jön a "Netre, Te gyerek!"

A „Netre, Te gyerek!®” az első olyan, hálózatban működő gyermek internetklub, ahol a biztonságos szörfölés mellett a tartalmas webes szórakozásra, ismeretszerzésre is tanítják a lurkókat.

A kezdeményezést a UPC szponzori segítségével a Budapesti Művelődési Központ indította útjára, építve az országos nyugdíjas-internetoktatási hálózat, a „Kattints rá, Nagyi!®” kifejlesztésében és terjesztésében szerzett tapasztalataira. A gyermek-internetbiztonsági foglalkozások anyagának fejlesztője a CERT Hungary Központ – módszertanuk kialakításánál speciálisan a korosztály igényeire koncentráltak, és a valós veszélyhelyzetekre figyeltek.

Többek között kitérnek a személyiségi jogok védelmére, a letöltés és megosztás buktatóira és lehetőségeire, a spamvédelemre – mindezt a 9 órás (3 alkalmas) klub a gyerekek számára is emészthető, őket szórakoztató módon tálalja.

Mivel a foglalkozásokat az iskolai szünetek idejére időzítették, egyfajta alternatívát nyújt a napközis táborra a gyermek elhelyezését megoldani kívánó szülőknek. A klubokra a szünetek előtt megrendezésre kerülő nyílt napon lehet jelentkezni helyszínenként.

Az első, kísérleti „Netre, te gyerek!®” foglalkozásokra február végén kerül sor a Budapesti Művelődési Központban, az év folyamán pedig 4 fővárosi helyszínen és 10 vidéki településen összesen 400, 8-14 éves gyermeknek lesz alkalma arra, hogy megtanulja kikerülni az internet csapdáit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.