BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áfát és jövedéki adót is csökkentene a Fidesz

Az ellenzéki párt az alapvető élelmiszerek áfáját a jelenlegi 20 százalékról 5 százalékra csökkentené, a benzin árát terhelő jövedéki adó pedig az uniós minimum szintre csökkenne.

Kiderült, hogy ugyanaz a játék zajlott, mit eddig bármikor - jelentette ki Szijjártó Péter a szerdán nyilvánosságra került kormányzati adóelképzelésekkel kapcsolatban. Ugyanis eddig, amikor olyan csomagokról volt szó, melyről a kormány azt mondta, hogy lesz benne adócsökkentés, meg lesz benne adóemelés, akkor a végére az adócsökkentést mindig elfelejtették, és maradt az adóemelés. Most is ez a helyzet, ugyanazt a játékot játsszák el az országgal, ugyanazzal próbálják átejteni az országot - húzta alá, kiemelve: ebben az adócsomagban kizárólag adóemelés van - olvasható a párt honlapján.

A Fidesz ezért törvénymódosító javaslatot nyújt be, amelyben kezdeményezi, hogy az alapvető élelmiszerek áfája a jelenlegi 20 százalékról csökkenjen 5 százalékra - mondta Szijjártó Péter. A másik javaslat szerint a benzin árát terhelő jövedéki adó az uniós minimum szintre csökkenne, a jelenlegi 103,5 forintról 87 forint/literre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.