BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

B tervek: Márciustól temetkezési biztosítást is köthetünk

A biztosítók is kezdenek előjönni B terveikkel – a visszaesett megtakarítási kedv, az átalakuló piaci környezet és főként az óriási díjbevétel-zuhanás őket is nehéz feladat elé állítja.

Terjednek a jövedelempótló munkanélküliség-biztosítások, a unit-linked konstrukciók mögé a korábbi gyakorlattal szemben egyre inkább tőke és/vagy hozamvédett alapok kerülnek, de vannak olyanok is, akik az eddig lefedetlen részpiacok meghódításával próbálkoznak.

A CIG Közép-európai Biztosító például alig egy évvel az indulása után a hagyományos megtakarítási életbiztosításai mellett március elején piacra dobta temetkezési biztosítását, amellyel már nemcsak egy szűk, tehetős szegmenst céloz. Ilyen terméke eddig mindössze egy-két társaságnak volt, pedig az ebből származó díjbevétel-statisztikák is azt mutatják, van helye a konstrukciónak a piacon.

A magyar lakosság temetésre éves szinten 30-40 milliárd forintot költ, miközben a pénzügyi felügyelet statisztikái szerint az ezt fedező úgynevezett temetkezési biztosításokból tavaly mindössze 360 millió forint folyt be. A felügyelet kimutatásai szerint ráadásul ez a szegmens igen szerény mértékben gyarapodott az elmúlt években: a legkorábbi adat 2001-ből való, akkor 114 millió forintot hozott a piacnak a temetkezési biztosítás, amely hét év alatt épphogy megháromszorozódott.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.