BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics: Nyomorúságos komédiát játszik az MSZP

Ha egy miniszterelnök megbukik - polgári demokráciában előfordul az ilyen -, akkor általában lemond - jelentette ki Gyurcsány Ferenc felszólalására reagálva Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

"Lemond, hogy lehetőséget adjon a választópolgároknak a véleménynyilvánításra, új kormány választására. Gyurcsány Ferenc megbukott, az MSZP által támogatott kormánypolitika megbukott. Magyarország, a térség egykori éllovasa mára sereghajtóvá vált" - számol be Navracsics beszédéről az Index.  

A magyarországi baloldal, mondjuk ki, nem alkalmas a kormányzásra, mondta Navracsics. "Ilyenkor szokott annyi tisztesség lenni egy miniszterelnökben, hogy lemond" - üzente Gyurcsánynak, aki szerinte bukása után menedéket kért az MSZP-től.

Szerinte a szocialista taktika "nyomorúságos komédia", azért játszák ezt, mert "a hatalomról nem tudnak lemondani, hiszen ha a miniszterelnök lemond, akkor a döntés a köztársasági elnök kezében lenne". "Önök mindennél jobban rettegnek ettől [az előrehozott választásoktól]" - mondta, majd bírálta Gyurcsányt, mert szombati beszédében támadta a bíróságokat és az ügyészséget. Beszéde itt bekiabálásokba fulladt, Navracsics szerint a szocik a proletárdiktatúra napjait idézték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.