BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Concorde: "Borzasztóak" a Daimler számai

A Concorde várakozásainál magasabb árbevételről, de lényegesen alacsonyabb operatív profitról számolt be ma a Daimler.

A 17,9 milliárd eurós várakozásunkhoz képest magasabb, 18,7 milliárd eurós árbevételt ért el a német autógyártó az első negyedévben, viszont az 1,43 milliárdos operatív veszteség jóval alulmúlta a saját (egyszeri  tételek nélkül -600 millió euró) valamint a konszenzus (-947 millió  euró) becslését.
 
A menedzsment a második félévre továbbra is gyenge értékesítési környezetet, de már javuló profitabilitást vár. A kilátásokat tovább javítja, hogy végre megtörténik a Chrysler teljes  eladása, amivel kapcsolatban a jövő évtől már nem számíthatunk  leírásokra.
 
A vállalat operatív profitja minden várakozást alulmúlóan -1,43 milliárd lett, a jelentési struktúrában most először szereplő buszgyártó részlegen kívül a vállalat összes szegmense veszteséges volt.


 
A Daimler a Chryslerben megmaradt 19,9 százalékos részesedését is átengedi a Cerberus Capital Managementnek. A Daimler és a Cerberus közötti megállapodás értelmében a német autógyártó leír egy 1,5 milliárd dolláros hitelt, és a Chrysler nyugdíjalapjába 3 év alatt befizet  600 millió dollárt. A tranzakcióval kapcsolatban a Daimlernél mintegy 700 millió dolláros költség merül fel, ami a második negyedévet terheli.

Nem sok jót ígér a menedzsment a következő negyedévekre és az év egészére, ami a járműeladásokat illeti. Minden szegmensben jelentős járműértékesítés visszaeséssel számolnak. Főként a vállalat legfontosabb piacain, így Nyugat-Európában, Észak-Amerikában és Japánban várnak csökkenést, a fejlődő piacokon azonban stabilizálódásra számítanak.
 
A Concorde véleménye szerint az első negyedéves számokat a következő negyedévben  hasonlóan gyenge adatok követnek majd, így az elemző cég vételről tartásra módosítja ajánlatát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.