BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ha hatalomra kerül a Fidesz, sorra bünteti a hibázókat

A Fidesz hatalomra kerülése utáni biztos és várható jogi felelősségre vonásról nyilatkozott a Magyar Demokrata hetilap legfrissebb, szerdán megjelent számában Balsai István fideszes képviselő, aki szerint rendőrségi vezetőket biztosan felelősségre fognak vonni.

"A 2006 őszén, főleg az október 23-án történt bűncselekmények tekintetében a rendőri vezetőket és azokat a parancsnokokat, akik lehetővé tették a rendőröknek az azonosító szám nélküli brutalitásokat, felelősségre fogjuk vonni" - ígérte az Antall-kormány volt igazságügyi minisztere.

Balsai István szerint meg kell vizsgálni "a nemzeti vagyon állapotát", "a felelőtlen eladósodást". Úgy fogalmazott "könnyen lehet, hogy ezeknek az ügyeknek a következetes végig vitele is büntetőeljárásokat von majd maga után" - számol be a Privábankár.

A fideszes parlamenti képviselő ezzel kapcsolatban említette, hogy "jelenleg is mintegy tucatnyi szocialista politikus, fővárosi polgármester, országgyűlési képviselő van börtönben, vagy várja gyanúsítottként az ítéletet". Szerinte sok esetben a büntetőeljárások megindításának kizárólagos akadálya az, hogy a parlamenti képviselő mentelmi jogát nem függeszti fel az Országgyűlés. Ha a Fidesz többséget kap az új Országgyűlésben, a mentelmi jog felfüggesztése után ezek az eljárások megindulnak - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.