BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húsz kérő érdeklődik a Saab iránt - Növelik a cash flow-t

A Saab közlése szerint mintegy húsz "aktívan érdekelődő fél" jelentkezik eddig a GM leányáért, amellyel 2010 januárjában minden kapcsolatot megszakít az amerikai anyavállalat.

A Saab ügyeinek bíróság által kijelölt irányítója a mai bejelentés szerint nem priorizált tartozásának mintegy háromnegyedét szeretné leírni, hogy ezzel növelje a cash flow-t 2011-ig – jelenti a Reuters.

Az autógyár képviselői hamarosan első alkalommal találkoznak a hitelezőkkel, a mai közlés szerint a márka iránt húsz befektető érdeklődik aktívan. A cég –készpénz forgalmának növelését különösen indokolja, hogy a tulajdonos General Motors 2011 január elsejéig minden kapcsolatot megszakít a Saabbal.

A bírósághoz eljuttatott dokumentum szerint a Saab 2011-ben pozitív cash flow-val számol és reméli, hogy a 150 ezer egységet kitevő termelési mennyiség mellett jól teljesít a vállalat. Ugyanakkor hozzáteszik: a Saab az idei és a következő évben is a jelenlegi 93 ezer járműnél kevesebb előállítására készül.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.