BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hírekre éhes a Wall Street - Még a GE eredménye is öröm

A General Electric pénzügyi szektorának gyengélkedése miatt a vállalat 36 százalékos bevétel- és szintén erős profitcsökkenésről számolt be az első negyedévben, de még így is felülmúlta az elemzők várakozásait.

A GE, amely gyakorlatilag a gazdaság teljes spektrumában jelen van, részvényenként 26 centes működési bevételt jelentett, túlszárnyalva az elemzők 21 centes várakozásait – jelenti az AP.

Az elsőbbségi osztalékok kifizetését követően a GE 2,74 milliárd dolláros teljes bevételről számolt be az egy évvel ezelőtti 4,30 milliárd dollárhoz képest. Az energia ágazatot kivéve minden szektor eladásai csökkentek, a jövedelem összességében 9 százalékkal csökkent.

A GE Capital az 58 százalékos zsugorodás ellenére 1,12 milliárd dollárt jövedelmezett, megfelelve ezzel az elemzők várakozásainak, miszerint a pénzügyi ágazat a hitel- és hitelkártyapiacon jelentkező növekvő veszteségek mellett is profitábilis marad. Jeff Immelt vezérigazgató ennek kapcsán kifejezte reményét aziránt, hogy nem lesz szükség újabb pénzinjekcióra a GE Capital számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.