BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Playstation húzhatja ki a vörös tintából a Sonyt

A Sony tizennégy év után először csütörtökön jelenti be első veszteségét a március 31-vel végződő pénzügyi évre. A Daiwa Institute of Research elemzője szerint a felhalmozódó vörös tintát nehéz lesz feketére váltani, a cég ebben elsősorban népszerű konzolja, a Playstation sikerében reménykedhet.

Az előző pénzügyi évet a Sony még 3,8 milliárd dolláros profittal zárta, holnap azonban a cég – tizennégy év után először – veszteséget jelent majd, saját számításaik szerint 1,5 milliárd dollár értékben – jelenti az AP. Az éves forgalom 13 százalékkal csökkent.

A Sonyt a többi japán exportőrhöz hasonlóan sújtja az erős jen és a szórakoztatóelektronikai berendezések iránti csökkenő kereslet. A nehéz helyzetben Howard Stringer vezérigazgató átvette az elnöki teendőket a nagyobb centralizáció érdekében és meghirdette a menedzsment megfiatalításának tervét.

Ennek részeként a játékszoftver részleget irányító Kazuo Hirai feladata lesz, hogy jobban koordinálja a szerteágazó elektronika-, konzol- mozi- és félvezető részlegét.

A tokiói Daiwa Institute of Research elemzője szerint a veszteségek felhalmozódtak, ezért nehéz lesz a Sony egyenlegét ismét pozitívba fordítani. Kazuharu Miura szerint egyelőre nem hirdettek konkrét válságkezelő tervet, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a Sony elsősorban a Playstation 3 sikerében reménykedhet, ezen a területen ugyanis egyértelműen megelőzi riválisait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.