BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat a harc a betétekért

A betétgyűjtésben az eddiginél is erősebb verseny lesz a piacon, és a bankok szigorítanak hitelezési politikájukon is

A „fogyassz most” alapelv helyett a „takarékoskodj most” érvényesülhet a jövőben a hazai bankszektorban is, és megnő az öngondoskodási programok szerepe a hitelintézetek szolgáltatásain belül – jelentette ki Balázs László, a Magyarországi Volksbank Zrt. Elnök-vezérigazgatója a Figyelő és a Bankárképző által közösen rendezett mai konferencián.

Hozzátette: a betétgyűjtésben az eddiginél is erősebb verseny lesz a piacon, és a bankok szigorítanak hitelezési politikájukon is. Balázs László emellett úgy vélekedett: a jövőben a „Szolgáltató Bank” modellje érvényesül, és ennek megfelelően a bankok eredménye nem elsősorban a hitelezésből, hanem a jutalékos ügyletekből származik majd. Ezzel párhuzamosan a bankok jövedelmezősége is csökken, a tőkearányos megtérülés 10-15 százaléknál várhatóan nem lesz magasabb.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.