BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Javulás és visszaesés - Összevissza beszél a Fed?

A Fed szerint "közvetett bizonyítékok" arra mutatnak, hogy az amerikai recesszió mérséklődik. Mindezt annak ellenére jelentette ki a szervezet, hogy utolsó jelentésében rontott korábbi előrejelzésén.

A Fed utolsó bejelentése szerint arra számit, hogy az amerikai gazdaság idén 1,3-2 százalékkal zsugorodik. Korábban a jegybank szerepét betöltő Fed még 0,5-1,3 százalékos teljesítménycsökkenést valószínűsített. 

A szervezet egyúttal arra figyelmeztetett, hogy az amerikai munkanélküliségi ráta elérheti a 10 százalékot.  Mindezek ellenére a gazdasági hanyatlás üteme kezd mérséklődni - tűnik ki a Fed április 28-29-i üléséről felvett jegyzőkönyvből, amelyet a BBC idéz. A dokumentum szerint a pénzpiacok megerősödtek és egyelőre nem megerősített bizonyítékot látnak arra nézve, hogy a háztartások és az üzleti élet bizalma kezd helyreállni.

A témáról bővebben itt olvashat!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.