BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Össztűz az új közteherre

Heves vitákat kavartak az egységes és általános ingatlanadó bevezetésére vonatkozó kormányzati tervek. Olyannyira, hogy Bajnai Gordon kormányfő tegnap a Gazdasági Egyeztető Fórum ülésén is hosszasan beszélt az új adónemről.

Eszerint az adót csak a 30 milliónál többet érő ingatlanokra vetnék ki, a nyugdíjasok és a nagycsaládosok esetében pedig jelentős méltányosságot gyakorolnának. Hogy miként, egyelőre nem tudni. A kormányfő tegnap este számolt be az új tervekről az MSZP frakciójának. A közteherviselés átalakításáról beszélt egy tegnapi konferencián Oszkó Péter pénzügyminiszter is. Szavai szerint a magyar adórendszerben húsz éve nem látott változások lesznek jövőre.

A munkára ösztönzés mellett a kormány javítani kívánja a versenyképességet is. Ám nemcsak az adó-, hanem a bankrendszer és a gazdaságpolitika is mély változásokon megy keresztül, ezt követeli meg a pénzügyi és gazdasági válság – vélekedtek a fórumon. A pénzpiacokra bármikor megérkezhet a válság következő hulláma, ezért időt kell nyerni a szerkezeti átalakításokra.

Király Júlia, az MNB alelnöke a hitelezés fenntartását sürgette a károk enyhítésére. Az EKB ugyanakkor vitatja az MNB állampapír-piaci beavatkozásának szabályosságát.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.