BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai értékelt: távlati cél az EU átlagánál magasabb növekedés

2011-től 3,6-3,7 százalék lehet a növekedés, a távlati cél pedig az, hogy a magyar gazdaság növekedése 2 százalékkal legyen magasabb az Európai Unió átlagánál. Bajnai Gordon miniszterelnök a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége fórumán értékelte kormánya válságkezelő intézkedéseit és a további lépéseket.

"A válságkezelés legnagyobb ellensége a csodavárás és a reményvesztettség" - mondta a kormányfő. Egy év alatt ugyan nem lehet csodát tenni, mégis a kormány intézkedéseinek eredményényeképpen jövőre mínusz egy, 2011-ben 3,6-3,7 százalék körüli lehet a növekedés.

Mindez azt is jelentheti, hogy az IMF-hitel egy részét nem kell elkölteni, hanem tartalékra lehet fordítani. Bajnai azt mondta, az a távlati cél, hogy Magyarország növekedése az EU átlagánál mintegy 2 százalékkal legyen magasabb.

A fórumon a miniszterelnök amellett, hogy részletesen ismertette az eddigi válságkezelő lépéseket és várható hatásukat, arról is beszélt, a következő hónapokban milyen intézkedéseket kell tennie a kabinetnek. Megemlítette: modernizálni kell a közigazgatást és például az olyan állami vállalatokat, mint a MÁV. Ezenkívül a kkv-k támogatását, a támogatott lakáshitelkamatokat, az állampapírpiac újraindítását, illetve a korrupció elleni fellépést, ezen belül pedig a pártfinanszírozás rendbetételét nevezte meg Bajnai Gordon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.