BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fujitsu: átalakul a PC-portfólió, szűkül a kínálat

Átalakul az eddigi PC- és laptopportfólió a Fujitsunál, miután az egy évtizedes közös múlt után a Siemens kiszállt az üzletből – mondta lapunknak Poros Gábor, az áprilistól Fujitsu Technology Solutions Kft. néven működő magyarországi leányvállalat vezetője. Hozzátette: a jövőben várhatóan bizonyos termékkategóriákban már nem is jelennek meg új kínálattal, az ügyvezető idesorolja a belépő szintű asztali és notebookkategóriát. Az elmúlt években többek között az ilyen termékek tömeges értékesítésével került a hazai piacvezetők közé az akkor még mindkét alapító nevét viselő márka.

A Fujitsu a közelmúltban vezette be a világújdonságnak számító zérówattos asztali PC-családot, amely már a magyar piacon is megvásárolható. Ezek a modellek bekapcsolt, de használaton kívüli állapotban egyáltalán nem fogyasztanak, ezzel jelentős költségmegtakarítást jelenthetnek az üzemeltetőknek – emelte ki a tegnapi bemutatón Tőke László vezető termékmenedzser. Az eszközök automatikusan átállnak a zérówattos készenléti üzemmódba, az áruk pedig csupán néhány ezer forinttal magasabb, mint az ugyanebben a kategóriában kapható normál fogyasztású PC-ké.

A magyar leánycég átvette a japán társaság másik európai vállalkozásának, a Fujitsu Servicesnek a helyi feladatait is. Az átszervezés után a korábbi 40 helyett 34 fővel indították az első üzleti évet. A jogelőd cég forgalma 2007-ben meghaladta a 17 milliárd forintot. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.