BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy dobásra készül Szlovákia

Az egykulcsos adó 2004-es bevezetéséhez hasonlóan nagyszabású befektetővonzó reformlépést tervez a szlovák kormány.

A Ján Pociatek pénzügyminiszter által kidolgozott terv lényege az adó-, vám- és járulékbeszedés egységesítése. Ez főleg a cégek, de a magánszemélyek számára is tovább csökkentené az adminisztratív terheket.

Az Unitas névre keresztelt program első szakaszában – 2012 végéig – mind központi, mind regionális szinten összevonnák az adó- és vámhivatalokat. A létrejövő pénzügyi hatóságok (amelyek közül továbbra is egy külön hivatal kezelné a kiemelt adózókat) egyszerűbbé tennék a cégek adminisztrációját.

A második fázisban a nyugdíj-, egészségbiztosítási és egyéb járulékok beszedését is átveszi az egyesített szervezet, így a magánszemélyek számára is könnyebbé válik az élet. A bevételeket a pénzügyi hatóság osztja szét a központi büdzsé, az önkormányzatok, a nyugdíjalapok és más jogosultak között.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.