BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2 milliós bírságot kapott a 250 ezren vacakoló Groupama

A Groupama-Garancia 725 ezret ígért, de csak 600 ezret fizetett ki két kliensének a biztosításokra. A vitatott 250 ezer forint helyett most a 2 milliós bírságot csengetheti ki.

Kétmillió forintra bírságolta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Groupama Garancia Biztosítót, miután egyik ügyintézőjük tévesen tájékoztatta az ügyfeleket.

A kliensek tavaly októberben vissza szerették volna váltani az életbiztosításukat, a biztosító munkatársa pedig azt közölte velük, hogy a visszavásárlási összeg mintegy 725 ezer forint lesz fejenként.

A biztosító viszont végül csak kevesebb mint 600 ezer forintot fizetett nekik biztosításonként, mivel az alkalmazott eredetileg tévesen a „szolgáltatási értéket” adta meg az ügyfeleknek a „szolgáltatási összeg” helyett. A biztosító elnézést kért a történtekért, de további kifizetésre nem látott lehetőséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.