BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Veolia Wateré az Organica VWS

Százszázalékosra növelte tulajdonrészét az Organica VWS Zrt.-ben a Veolia Water Solutions & Technologies, amely magyarországi leányvállalatára támaszkodva jelentősen meg kívánja erősíteni pozícióit a magyar környezetvédelmi piacon. Tomosi Károly, az Organica VWS júliusban kinevezett vezérigazgatója elmondta: a céget 2006-ban közösen alapította a Veolia és az Organica Holding (OH) Kft., 75-25 százalékos tulajdoni aránnyal, a csoport magyarországi szennyvíztisztító-tervezési, -építési és -üzemeltetési tevékenységének továbbfejlesztése céljával.

Az Organica VWS Zrt. a múlt évet 757 millió forintos forgalommal zárta, míg az idén az árbevétel meg fogja haladni az 1,9 milliárdot. Emellett a tavalyi veszteséget követően az idén a társaság működése várhatóan nyereséges lesz – fejtette ki Tomosi Károly. A vezérigazgató elmondta: az uniós fejlesztési forrásoknak köszönhetően a következő években Magyarországon még nagyon sok környezetvédelmi, köztük víz- és szennyvízkezelési célú fejlesztés valósul meg, ezek kiváló üzleti lehetőségeket kínálnak. Ennek kihasználása érdekében a cég a tervezési és építési üzletágban a piacon elérhető technológiák teljes spektrumát fel fogja sorakoztatni a kínálatában.

Eközben az OH zászlóshajója, az Organica Zrt. a környezetvédelmi cég által kifejlesztett speciális – két-háromezer faj által alkotott ökoszisztémára épülő – élőgépes technológia továbbfejlesztésére és nemzetközi terjesztésére koncentrál, licencszerződések és vegyes vállalatok alapítása formájában. Ennek kapcsán Kenyeres István, a zrt. vezérigazgatója elmondta: a cég – többek között – már sikeresen vett részt egy vegyes vállalat alapításában a kínai Sencsenben, a licencszerződésekre pedig maga a Veolia a legjobb példa, amely már 15 országra vásárolt eddig kizárólagos licencet az OH-tól. NIG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.