BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai: jövőre is takarékos évre kell számítani

Jövőre is nehéz, takarékos évre kell számítani, hiszen az államháztartás bevételi oldala várhatóan ekkor éri el a válság alatti mélypontját - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Gazdasági és Szociális Tanács (GSZT) pénteki plenáris ülésén a Parlamentben.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: a bevételkiesés mértéke indokolttá teszi az 1.000 milliárd forintot meghaladó, két év alatt végrehajtott kiadáscsökkentési programot, hiszen a további eladósodás hibás politika lenne.

A kormányfő kifejtette: a kormány célja az, hogy minél inkább függetleníteni tudja az országot a nemzetközi hitelpiaci ingadozásoktól, ez pedig alacsony költségvetési hiányt követel meg.

Úgy vélte: erre azért van szükség, mert a válság elmúltával a jelenleg nagy deficitet felhalmozó legfejlettebb gazdaságok várhatóan elszívják majd a likviditást a kevésbé fejlett, kisebb gazdaságoktól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.