BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bíróságra mennek a megakaszinó körüli titkolózás miatt

Pert indít a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellen a sukorói telekcsere-ügylet iratainak kiadásáért a Lehet Más a Politika.

Az LMP még nyáron kérte a King''s City-ügyben keletkezett telekcsere-dokumentumok kiadását. Miután a vagyonkezelő erre nem reagált, az LMP bírósági úton kívánja elérni a részben közérdekű, részben pedig közérdekből nyilvános adatok nyilvánosságra hozatalát - áll a párt szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében.

A párt arra számít, hogy a sukorói telekcsere-iratok megismerése esetén a közvélemény tisztább képet kaphat az egész ügylet törvényességéről és a valódi befektetői szándékról egyaránt.

A Fidesz szerint porhintés és szemfényvesztés zajlik a kaszinóberuházás ügyében. Balsai István, a párt országgyűlési képviselője újságíróknak azt mondta: továbbra is úgynevezett turisztikai beruházásnak minősítik az egyébként semmis szerződésen alapuló ügyet - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Balsai szerint a Legfőbb Ügyészségnek a bírósághoz kellene fordulnia, hogy a szerződést semmisnek nyilvánítsák. A fideszes politikus szerint ezzel elejét lehetne venni a kormány titkolózásának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.