BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Botrányos munkafeltételek Demján holdudvarában?

Munkáltatással elkövetett adócsalás miatt indított vizsgálatot a vám- és pénzügyőrség egy biztonsági cég, a Keikan Security ellen tett feljelentés kapcsán – tudta meg a hvg.hu

Alighogy 2008 májusában létrehozták a Keikan Security Kft-t, emberei vagyonőri munkát kaptak a Nyugati pályaudvarnál található üzletközpontban.

A cég működésének szabályosságával azonban gondok adódtak, mert a cégnyilvántartás szerint az adóhivatal be nem fizetett járulékok miatt bírósági végrehajtást kezdeményezett. Emellett a munkaügyi főfelügyelet tavaly és idén év elején – összesen három alkalommal – húszmillió forint bírságot szabott ki a Keikanra.

Azaz csak ex-Keikanra, mivel a cég idén áprilisban a rövidített nevét Keikanról Bajvan Szerda Kft-re változtatta.

A Keikan három, a cégnél hónapokig dolgozó munkavállalója 2008 decemberében feljelentette a társaságot. A volt keikanosok – akik a hvg.hu-t is megkeresték – több mindenre panaszkodtak.

Például arra, hogy egy ideig be sem voltak jelentve, s betegszabadságuk idejét nem fizették. Azt állították, a Keikan Kft. után egyszer csak másik cég, az Aligátor Security Kft. lett a munkáltatójuk úgy, hogy az új vállalkozás részéről semmilyen szerződést nem írattak alá velük.



Ügyeiket állítotásuk szerint Merha Attila intézte, noha a cégnyilvántartás szerint Merhának semmi köze a vállalkozáshoz. A hvg.hu felkereste Merha Tamást, aki úgy nyilatkozott, hogy cége, a Primosec Kft. a Bank Biztonság Bizalom (BBB) Zrt. egyik területére, a West Endbe adott embereket a Vi-Va Security Kft. alvállalkozójaként.

További részleteket itt olvashatja el

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.