BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Demszkynek újabb hitel kellene a hatalmas adósság mellé?

Összesen csaknem 17,5 milliárd forint értékű hitelszerződéssel növelné a már így is hatalmas budapesti adósságállományt Demszky Gábor – tudta meg a Magyar Nemzet.

A fővárosi önkormányzat július elején hirdette meg azt a közbeszerzési eljárást, amelyben a kilenc hitelkeret egy részét általános beruházási célokra, másik részét pedig különböző pályázatokhoz szükséges önrész biztosítására írták ki - írja a lap.

Az elmúlt hónapok médiaszereplései során a főpolgármester azonban egyszer sem említette, hogy ezen presztízsberuházások nagy részét csak hitelből tudják elindítani vagy megvalósítani.

Ráadásul a közgyűlés egy májusi határozatában Demszky hatáskörébe ruházta át a hosszú lejáratú projekthitelek ügyintézésének jogát, így a szabad demokrata városvezető további hitelek felvételét is kezdeményezheti a 160 milliárd forintos hitelállománnyal rendelkező Budapesten.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem volt hajlandó elárulni, hogy több furcsa összeállítású hitelkeret hogyan oszlik meg a különböző projektek között: így nem tudni azt sem, hogy másfél milliárd forintból mekkora összeg jut mozgásjavító iskolára, és mennyi a hivatal számítástechnikai fejlesztésére.

Budapest kasszája viszont olyannyira kiürült, hogy a már befejezett Szabadság híd felújítására kifizetett összegek egy részét is inkább hitelre cseréli a legatyásodott önkormányzat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.