BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy családban csak egy közmunkás lehet januártól

Januártól egy családban csak egy embernek járna az aktív korúak ellátása, azaz csak az egyik szülő jelentkezhet közmunkára, vagy kaphat rendelkezésre állási támogatást, a másiknak nem. Ez áll a költségvetést előkészítő törvényjavaslatban.

Egy tervezet szerint januártól egy családban csak egy ember kaphatna rendelkezésre állási támogatást - a munkanélküli ellátás egy bizonyos formáját -, vagy jelentkezhet közmunkára, a másik felnőtt akkor sem, ha állástalan.

Az Út a munkához programban jelenleg 295 ezer ember vesz részt, Szűcs Erika miniszteri megbízott szerint túl sokan. Nincs ennyi munka – magyarázta az MR1-Kossuth Rádiónak.

Mint fogalmazott: a költségvetés nem képes fenntartani ezt a rendszert, amely torzulásokat okozhat az érintettek életvitelében, magatartásában, motivációjában és a munkaerő-piacon is.

Szűcs Erika hangsúlyozta: a problémát nem az önkormányzati foglalkoztatás bővítésével, hanem a foglalkoztatók körének kiszélesítésével szeretnék megoldani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.